YPS: Onlarca özel harekatçı öldürüldü

Devletin kayıplarını gizlediğini ve Şırnak’ta 3 gündür bombardımanın devam ettiğini belirten YPS, Nusaybin’de bombardıman, Gever’de ise çatışmaların yer yer devam ettiğini duyurdu.

YPS Genel Koordinasyonu, Türk devletinin kayıplarını gizlediğini belirtti. Yazılı açıklama yapan YPS, çatışma bölgelerinde uygulanan özel politikaların hiçbir ölçüye vurulamayacağını vurguladı.

YPS Genel Koordinasyonu, Türk devletinin savaş hukuku, savaş ilkesi, savaş yöntemi ve aleniyetinden söz edemeyeceğini belirtti.

15 Nisan’da Şırnak’ta 40 özel harekatçının öldürüldüğünü hatırlatan YPS, devletin kayıplarını gizlediğini ve Şırnak’ta 3 gündür bombardımanın devam ettiğini duyurdu. YPS, Nusaybin’de bombardıman, Gever’de ise çatışmaların yer yer devam ettiğini açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında, ‘’Şırnak'ta 16 Nisan günü yapılan eylemlerin özel savaş medyasınca gizlendiği, demokratik kamuoyu ve bizler tarafından daha açık ve net bir biçimde görülmüştür. Katliamcı faşist güçlerin yaptıkları operasyonlar ne kadar gizli ve karanlık ise sonu yenilgi ile bitecek olan bu girişimlerinin sonuçlarını da gizlemeyi tercih etmeleri tarafımızca normal gözükmektedir. Çünkü hiçbir halk tabanına ve toplumsal yapıyla bağlı olmayan, hiçbir toplumsal norm ile bağdaşmayan karanlık bir zihniyetin yöntemleri de karanlık olacaktır. Mevcut yaşanan çatışmalar ve bölgede uygulanan özel politikalar herhangi bir ölçüye vurulamaz. Aynı zamanda bir savaş hukuku, savaş ilkesi, savaş yöntemi ve aleniyetinden de söz edilemez’’ denildi.

NUSAYBİN’DE BOMBARDIMAN, GEVER’DE ÇATIŞMA

Şırnak'ın Yeni Mahalle başta olmak üzere çatışmaların olduğu bölgelere 3 gündür yoğun bir şekilde tanklar ve havanlarla bombalandığını belirten YPS, ‘’Nusaybin'de ise yine birimlerimizin denetimindeki mahalleler de tank, havan ve ağır silahlar ile bombalanıyor. Nusaybin'de çatışmaların yoğunluğu devam etmektedir. Gever'in Esentepe mahallesinde ise yer yer şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Çatışmalar hakkında ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır. Gever'in Mesudava mahallesinde dün gerçekleşen çatışmalar ardından Gever ilçesi çevresindeki karakolların bu bölgeyi bombardımana tabi tuttuğu görülmüştür’’ bilgisini verdi.

YPS’NİN ŞIRNAK’A İLİŞKİN AÇIKLAMASI

YPS Koordinasyonu, Şırnak’a ilişkin şu bilgileri paylaştı:

40 ÖZEL HAREKATÇININ ÖLÜMÜ

Şırnak'ta 15 Nisan günü İsmet Paşa mahallesinde birimlerimizin saray çetelerinin yerleştiği 3 eve dönük yaptıkları sabotaj eyleminde 3 ev yıkılmış ve burada 40 PÖH ölmüştür. Patlama sonrası bir grup PÖH olay yerine müdahale etmek isterken birimlerimiz tarafından vurulmuş, burada net olarak 20 PÖH elemanı daha öldürülmüştür. 2 tank, müdahale için mahalleye geldiği esnada yapılan etkili vuruşlar sonrası ve yapılan eylemler sonucunda 1 tank imha olurken 1 tank da darbelenmiştir. Aynı zamanda saray çeteleri diğer evlere girmek isterken yine eylemler düzenlenmiş ancak buradaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Cenazeler, olay günü gece saat 23.00 kadar denetimimizde kalırken, çetelerin cenazelerini almak için tank ve havanlarla saldırdığı görülmüştür. Yine aynı gün yaşanan çatışmalarda 4 PÖH elemanı daha öldürülmüştür. Şırnak İsmet Paşa mahallesindeki çatışma ve yapılan eylemler sonucunda toplam 64 JÖH ve PÖH elemanı öldürülmüştür.

12 JÖH ELEMANI  DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhuriyet mahallesinde ise saray çeteleri bir eve girmek isterken, birimlerimiz ferdi silahlarla hedef almıştır. Ancak buradaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir. Aynı mahallede 2 JÖH elemanı sivil savunma birliklerimizin yaptıkları atışlar sonrasında öldürülmüştür.

15 Nisan günü zırhlı araçlarla Bahçelievler mahallesine girmek isterken özel harekatçılara dönük eylem yapılmış, burada 1 akrep tipi zırhlı araç imha olurken 2 JÖH elemanı da ölmüştür. Yine bir grup JÖH elemanının bulunduğu bölgeye yapılan atışlar sonucunda 1 JÖH elemanı daha öldürülmüştür. Bölgeye müdahaleye gelen 1 kobra tipi zırhlı araç da vurularak darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Aynı gün bir evin çatısında roketatar silahı kullanan 1 PÖH elemanı vurularak öldürülmüştür.

18 Nisan günü yurt tarafında 1 grup JÖH elemanı ağır silahlarla hedeflenmiş, burada 1 JÖH öldürülmüştür. Aynı gün Eski Emniyet tarafında çeteler bir eve girdikleri sırada birimlerimiz roketlerle eylem düzenlemiş, burada 5 saray çetesi öldürülmüştür. Eylem sonrası ambülanslar ölü ve yaralıları kaldırmıştır.

18 Nisan günü sabah saatlerinde Bahçelievler mahallesi ana cadde üzerinde 1 kepçe ve 1 akrep zırhlı araç hareket halindeyken yapılan eylem sonrası her iki araç da darbe alarak geri çekilmek zorunda kalmıştır.

YAŞAMINI YİTİREN YPS ÜYELERİNİN KİMLİK BİLGİLERİ

Dewran Zilan adlı üyemiz ise 10 Nisan büyük bir direniş örneği göstererek şehadete ulaşmıştır. Üyemizin sicili şöyledir; Devran Zilan / Serhat Akpolat / Anne: Halise – Baba: Kemal / Doğum Yeri: Muş

Sefkan (Mehmet Gül) 15 Nisan'da, Eriş Siirt adlı üyemiz ise 18 Nisan'da Şırnak'ta şehit düşmüştür. Ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.