Yüksekova'nın Dara köyünde 'infaz' şüphesi

Yüksekova'nın Dara köyünde, AKP/Saray çetelerinin bazı yaralıları infaz ettiği öğrenildi.

Hakkari'nin (Colemêrg) Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Beşbulak (Dara) köyü ve kırsalında, 10 Nisan gecesi yükselen silah seslerinin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi morguna 12 kişiye ait cenaze kaldırıldı. Yüksekova'ya 7 kilometre uzaklıktaki köyün çevresi, hem havadan hem de Yüksekova ile Şemdinli yönlerinden helikopterler ve onlarca zırhlı araç ile tanklarla kuşatmaya alındı.

HALKI VE MUHTARI 'VURURUZ' DİYE TEHDİT ETTİLER

Yerel kaynaklar, kuşatılan köyün kırsalında çıkan şiddetli çatışmaların gece boyunca devam ettiğini aktardı. Çatışmaları engellemek için "canlı kalkan" olmak isteyen köylülerin üzerine de yine zırhlı araçlardan ateş açıldığı, sıkılan kurşunların bazılarının evlerin duvarlarına isabet ettiği öğrenildi. 

Zırhlı araçlar ise köyün içine girdi ve halk "Kimse dışarı çıkmasın, vururuz" anonslarıyla tehdit edildi. Askeri yetkililerin, köy muhtarını da telefonla arayarak, "Dışarı adım atanı vururuz. Kimse evden çıkmasın" diye tehdit ettiği belirtildi.

KÖYLÜLER: GÖZALTINA ALDILAR, YARALI ŞEKİLDE İNFAZ ETTİLER

Köy sabaha kadar taranırken, 11 Nisan sabahı bir kişinin yaralı olarak yakalanıp gözaltına alındığı, anayol üzerinde konumlanmış zırhlı araçların yanına getirildiği öğrenildi. Burada jandarma özel harekat amirleri arasında yaşanan tartışmanın ardından da gözaltına alınan yaralının zırhlı aracın içine konulduğu, ardından araçtan 4 el silah sesi duyulduğu öğrenildi. Silah sesine rağmen ambulans çağrılmaması ise yaralının infaz edildiği şüphesini artırdı.

11 YARALI DA KURŞUNA MI DİZİLDİ?

Köylüler, köy çevresinde yapılan arama faaliyeti sırasında bazıları yaralı olmak üzere 11 kişinin fark edildiğini, bu kişilerin tümünün kurşuna dizilerek infaz edildiğini aktardı. İnfaz edilen bu kişilere ait cenazeler uzun süre yerde bekletildi.

AKP/Saray çetelerinin, infaz edilen kişilerin cenazelerinin başında fotoğraf çektiği, torbalara konulan cenazelerin JÖH unsurlarınca  yerde sürüklenerek onlarca metre uzaklıktaki zırhlı araçlara götürüldüğü öğrenildi.

12 kişiye ait cenazeler daha sonra bindirildikleri zırhlı araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesi morguna götürülürken, cenazelerin kimlikleri konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamadı.