İradeye Saygı Yürüyüşü marş ve halaylar eşliğinde sürüyor

Colemêrg'e doğru başlatılan 'İradeye Saygı Yürüyüşü' 5’inci gününde marşlarla ve molalardaki halaylarla sürüyor.

İRADEYE SAYGI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’nin 3 Haziran'da gasp edilmesine karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 5’inci gününde sürüyor. Milletvekili, belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında olduğu 350 kişi yürüyüşe katılıyor. Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ilçesinin Norduz Parkı’nda geçiren yürüyüşçüler, güneşin ilk ışıklarıyla güne uyandı. İlçe meydanında buluşan yürüyüşçüler burada kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından çevre temizliği yapan yürüyüşçüler, ardından toplanarak Xoşeb Mahallesi’ne doğru yola çıktı.

Yürüyüşçüler güzergah boyunca “Gever e Gever e”, “Çerxa Şoreşê” marşlarını seslendirdi. “Bijî Berxwedana Colemêrgê” sloganları atan yürüyüşçülere yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi. Kısa molalar veren yürüyüşçüler, burada çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti.

Sabah saatlerinde 5 kilometrelik yürüyüşün ardından mola veren yürüyüşçüler, ardından bir kez daha yola koyuldu. Erbaneler ve şarkılar eşliğinde yollarına devam eden yürüyüşçüler, daha sonra Tekmala Şêx Safiyeddin mezrasında 42 kilometreyi tamamlayarak yemek molası verdi. İki saat dinlenecek olan yürüyüşçüler daha sonra geceyi geçirecekleri Doğu Dinlenme Tesislerine kadar 5 kilometre daha yürüyerek günü tamamlayacak.