GÖRÜNTÜLÜ

Şehit gerillanın kimliği açıklandı

Mêrdîn’de şehadete ulaşan gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Welat yoldaşımız, halkımızın ulusal birliğinin önemli bir temsilcisi olmayı başardı” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“6 Ocak 2024 günü yaptığımız açıklamada; 27 Aralık 2023 günü Mêrdîn’e bağlı Bagok bölgesinde işgalci Türk ordusu ile alanda bulunan yoldaşlarımız arasında çatışmaların yaşandığını ve bu çatışmalarda 3 yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık. Aynı açıklamada şehadete ulaşan Argeş–Özgür Ay ve Demhat–İslam Olçay yoldaşlarımızın kimlik bilgilerini açıklamış, şehadete ulaşan diğer yoldaşımızın kimlik bilgileri netleştiğinde halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmiştik. Şehadete ulaşan yoldaşımızın Welat–Raman Celal olduğu netleşmiştir.

Halkımızın özgürlüğünü sağlamayı temel hedef edinerek mücadele saflarına katılan ve böylece kendisini tamamen halkımıza adayan Welat yoldaşımız, Rojava’dan başladığı özgürlük kavgasını Şengal ve Medya Savunma Alanları’nda sürdürdükten sonra yüzlerce yiğit militana ev sahipliği yapan Bagok’ta zirveye taşıdı. Çocukluğunun gizemli dağı olan ve bir gün mutlaka ulaşılması gereken bir amaç olarak gördüğü Bagok’a bir özgürlük gerillası olmanın gururu ile ulaşan Welat yoldaşımız, mücadelesi ile halkımızın arasına konulan sınırların ve dikenli tellerin anlamsızlığının kanıtı oldu. İşgalcilerin belirlediği sınırları tanımayan Welat yoldaşımız, aynı zamanda işgalcilerin halkımızın zihninde ve yüreğinde oluşturmak istediği sınırların da parçalandığının en somut örneği oldu. Welat yoldaşımız, halkımızın ulusal birliğinin önemli bir temsilcisi olmayı başardı.

Welat yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşımızın anısına bağlılığımızı tekrarlıyoruz.

Welat Alikî yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Welat Alikî
Adı Soyadı: Raman Celal
Doğum Yeri: Qamişlo
Anne – Baba Adı: Mutîa – Lokman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Aralık 2023 / Mêrdîn

Welat yoldaşımız Kurdistan tarihinde adı direnişle anılan Qamişlo kentinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Aslen Sêrt koçerlerinden olan Welat yoldaşımızın ailesi uzun yıllar Nisêbîn’de yaşadıktan sonra Qamişlo’ya göç etmek zorunda kaldı. Bu durum Welat yoldaşımızın daha küçük yaştan itibaren kimi sorgulamalara gitmesine neden oldu. Düşmanın Kurdistan’da çizdiği sınırların nedenini anlamaya çalışan yoldaşımız, hiçbir zaman bu sınırların varlığını kabul etmedi. Bundan dolayı yüzü her zaman Bagok’a dönük olan yoldaşımız ailesinin geldiği toprakları görmeyi, oralarda yaşamayı hayal etti. Ailesinden aldığı kültür ve terbiye ile Kürtlük özüne uygun bir şekilde yetişen Welat yoldaşımız, ailesinin ve yaşadığı çevrenin derin yurtseverlik bilinçleri sayesinde henüz küçük yaştayken partimiz PKK öncülüğünde sürdürülen özgürlük mücadelemizi tanıdı. Başta Bagok gerillaları olmak üzere çocukluğu gerillanın direniş destanlarını dinlemekle geçen yoldaşımız, gerillaya katılmayı en büyük hayali haline getirdi. Ne kadar rejim okullarında okusa da dilini ve kültürünü korumayı öncelik haline getiren Welat yoldaşımız, bir yandan da çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunmaya çalıştı. Bu özellikleri sayesinde çevresinde sevilen ve saygı duyulan, olgun bir genç olmayı başardı. Rojava Özgürlük Devrimi’nin gelişmesi tüm halkımız gibi Welat yoldaşımızı da derinden etkiledi. Özellikle daha özgürlük devriminin başlangıcında tanıdığı Apocu militanların fedakarlıkları Welat yoldaşımızın dikkatini çekti. Sonrasında gelişen çete saldırılarına karşı ülkemiz Kurdistan’ın birçok bölgesinden gelen Apocu fedai militanların canları pahasına özgürlük devrimini korumaya çalışması, Welat yoldaşımızın mücadeleye katılmasının en büyük gerekçelerinden biri oldu.

Bu temelde büyük bir iddia ve kararlılıkla 2013 yılında direniş saflarına katıldı. İki yıl boyunca direniş saflarında yer alan Welat yoldaşımız, bu süreçte kendisini askeri anlamda geliştirme imkanı buldu. Özellikle halkımızın kazanımlarına yönelik gelişen çete saldırılarına karşı birçok hamle ve eylemde yer alarak büyük bedel verilerek elde edilen kazanımları korumaya çalıştı. Direniş saflarında yer aldığı süreçlerde birçok Apocu fedai militanın kahramanlıklarına şahitlik eden Welat yoldaşımız, onları kendisine örnek aldı. Bu yoldaşlarımızda açığa çıkan fedai ruhun sahip oldukları ideolojiden geldiğinin bilincinde olan yoldaşımız, Rêber Apo’nun özgürlük felsefesini tanımak için yoğun bir çabanın içerisine girdi. DAİŞ çetelerinin başta Şengal’deki Êzidî halkımıza olmak üzere birçok yerde halkımıza yönelik katliamlara girişmesi ve soykırımcı Türk devletinin de bu saldırıları desteklemesi, Welat yoldaşımızın mücadelesini büyütme kararlılığına ulaşmasına neden oldu. Bu temelde yüzünü Kurdistan dağlarına dönen yoldaşımız, gerilla saflarına katıldı.

Böylece çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğuna erişen Welat yoldaşımız, aldığı kısa süreli eğitimden sonra Şengal’e geçerek Êzidî halkımızın yardımına koştu. Kendisini tamamen halkımızın savunmasına ve özgürlüğüne adayan Welat yoldaşımız, büyük bir moral ve istekle Şengal’deki direnişte yerini aldı. DAİŞ çetelerinin halkımıza karşı işlediği soykırım suçunun intikamını almayı önceliği haline getiren yoldaşımız, başta Şengal’i özgürleştirme hamlesi olmak üzere çetelere karşı geliştirilen birçok hamlede yer aldı. Yer aldığı hamlelerdeki cesareti ve savaş kabiliyeti ile Şengal’in özgürleştirilmesinde emek sahibi olan Welat yoldaşımız, aynı zamanda yaşamdaki mütevazı ve olgun duruşuyla da yoldaşlarının ve Êzidî halkımızın saygısını kazanmayı bildi. Şengal’deki görevini başarılı bir şekilde tamamlayan yoldaşımız, daha sonra özlemini duyduğu Kurdistan dağlarına döndü. Daha öncesinde kısa bir süre kaldığı dağlarda bu sefer daha fazla kalmayı arzulayan yoldaşımız, aldığı her nefeste adeta yeniden doğduğunu hissetti. Bu nedenle dağlarla bütünleşen ve gerillanın komünal yaşamı ile gerçek özgürlüğe kavuşan yoldaşımız, mücadelesini büyütmenin arayışlarını daha sıklaştırdı. Özellikle soykırımcı Türk devletinin Özyönetim Direnişi sırasında halkımıza karşı işlediği insanlık suçlarının ve Rêber Apo üzerinde sıklaştırılan tecridin intikamını almayı temel hedefi haline getiren yoldaşımız, bunun da Bakurê Kurdistan’a geçerek mümkün olabileceğine kanaat getirdi. Bunun için kendisini yeni dönem gerilla taktiklerinde yetkinleştirmesi gerektiğine inanan yoldaşımız, uzmanlık eğitimleri almaya başladı. Kendisini birçok branşta eğitme imkanı bulan yoldaşımız, çocukluğunda dinlediği gerilla kahramanlık destanlarının mekanı olan Bagok’a gitmeyi önerdi. Bir süre farklı çalışmalarda yer alan Welat yoldaşımız, bu süreçte yer aldığı çalışmalardaki başarılı performansı ve dürüst katılımı ile yoldaşlarına güven vermeyi bildi. Bagok’a gitme önerisini sıklıkla yoldaşlarıyla paylaşan yoldaşımız, bu anlamda amacına ulaşmak için yoğun bir çabanın içinde oldu. Uzun uğraşılar sonucu yoldaşlarını ikna etmeyi başaran Welat yoldaşımız, nihayet amacına ulaştı ve çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Bagok bölgesine geçtiği zaman, karşılaşacağı zorlukların farkında olan Welat yoldaşımız, amacına ulaşmanın verdiği coşku ve heyecanla kısa sürede bu zorlukları aşmasını bildi. Yüreğindeki mücadele azmini her geçen gün büyüten yoldaşımız, üstlendiği tarihi sorumluluğun gereğini yerine getirmek için fedakarca bir katılımın sahibi oldu. Her anını soykırımcı Türk devletine karşı eylem yapmanın yoğunlaşmasıyla geçiren Welat yoldaşımız, ancak bu şekilde başta Botan Hakkarî, Soro Amed, Zinarîn, Xebatkar, Medya ve Cumalar olmak üzere tüm şehitlerimizin anısını yaşatacağının bilincinde oldu. Bu temelde Bagok bölgesinde gerçekleştirilen birçok eylemde yer alarak yoğunlaşmalarını pratikleştirme imkanı buldu. Aynı zamanda Devrimci Halk Savaşımızın başarıya ulaşabilmesi için halkımızın örgütlenmesinde de emek sahibi olan Welat yoldaşımız, Mêrdîn halkımızın yurtseverliği karşısında daha fazla mücadele etmenin çabasında oldu. Ancak bu şekilde yurtsever halkımıza layık olunabileceğine inanan yoldaşımız, her geçen gün mücadelesini büyüttü. Dürüst, içten kişiliği ve özgürlük değerlerine olan bağlılığı bilinen Welat yoldaşımız, birlikte çalışma yürüttüğü tüm yoldaşlarının ve Mêrdîn halkımızın sevgisini kazanmayı başardı.

27 Aralık 2023 günü Bagok bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında beraberindeki Argeş–Özgür Ay ve Demhat–İslam Olçay yoldaşlarımız ile birlikte destansı bir direniş geliştiren Welat yoldaşımız, son nefesine kadar düşmanla savaşarak şehitler kervanına katıldı. Yoldaşları olarak düşman saldırılarına karşı fedaice direnerek Apocu militanlık ilkelerine sonuna kadar bağlı kalmayı başaran Welat yoldaşımızın anısını hayali olan özgür Kurdistan’da yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”