DEM Parti ve TJA, Hewlêr’de: Savaşa karşı sorumluluklarımız var

DEM Parti ve TJA heyeti, Hewlêr’de bir grup siyasetçi ve aktivist kadınla buluştu. Görüşmede "Kurdistan’da büyük bir savaş yaşanıyor. Halk ve kadınlar olarak sorumluluklarımız var" mesajı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) heyetinin Güney Kurdistan'daki temasları sürüyor. DEM Parti Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ve Gülcan Kaçmaz ile eski vekil Ayşe Acar Başaran’ın da aralarında olduğu heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ile bölgeye dönük işgal saldırılarına dair Hewlêr’de bir grup siyasetçi ve aktivist kadınla bir araya geldi.

20 Ekim’de Kurdistan Bölgesi’nde gerçekleşmesi beklenen parlamento seçimlerinde YNK’nin Hewlêr adayı olan Parêz Omer de görüşmede yer aldı. Parêz Omer, “Bir grup siyasetçi ve aktivist kadın olarak gelen heyeti karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu görüşme hem dostane hem de ulusal olmasının yanı sıra özgün bir kadın buluşması oldu” dedi. 

Parêz Omer, “Nerede olursak olalım ulusumuz birdir. Bu temelde hem kadın hem ulusal hem de ülkemiz sorunlarının çözümü konusunda daha fazla ortaklaşarak çalışmak istiyoruz. Temel amacımız Kurdistanlı kadınların daha fazla bir araya gelebilmesini sağlamak amacıyla yeni bir kapıyı aralamaktır" ifadelerini kullandı.

'KADINLAR OLARAK ULUSAL BİRLİĞİMİZİ İNŞA ETMELİYİZ'

DEM Partili Nevroz Uysal Aslan ise görüşmeye dair şunları söyledi: "Kadınlar olarak Kurdistan, Ortadoğu ve dünya genelinde büyük baskı ve zorlukla karşı karşıyayız. Kadın olmanın yanı sıra bir de Kürt kadını olduğumuz için bizlere uygulanan baskı politikaları da değişiktir. Kurdistan’ın her bir parçasında uygulanan farklı baskı politikaları var. İran’da Pêxşan Ezizi idam edilme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bugün Kurdistan’da büyük bir savaş yaşanıyor. Halk ve kadınlar olarak sorumluluklarımız var. Kadınların birliği, desteği ve bilinçlenmelerinin ulusal gerçekliğimizi inşa etmemizde derin anlamı olacaktır. Çünkü kadınlar toplumun esası ve öncüleridirler."

Görüşmelerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ve tecride karşı kampanya da ele alındı.