Hayali, Cûdî’de gerilla olmaktı

Efrînli Viyan Mazlum (Gulê Cimo) Cûdî’de gerilla olma hayalini, Metîna ve Rojava pratiğinden sonra Botan’a geçerek gerçekleştirmek istedi. Delal Amed öncülüğündeki şehitler kervanına katılana kadar da savaştı.

VIYAN MAZLUM

Ailesi Efrîn’in Bilbilê ilçesinden olan Gulê Cimo, Halep’te dünyaya gelir. Yurtsever bir ailede büyüyen Cimo, Kürt Özgürlük Hareketi’ni de erken yaşta tanır. Henüz çocuk yaşta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kurdistan ve PKK hakkında bilgi sahibi olur. Ailedeki katılımlardan etkilenen Gulê Cimo, genç yaşta yüzünü Kurdistan dağlarına çevirir. Yeni bir yaşama başlamak için adını Viyan Mazlum olarak değiştirir.

Viyan Mazlum, katılım sürecini şöyle anlatıyor: "Kendimi kuş gibi hissettim. Kafesten çıkıp daldan dala konan bir kuş gibi. Özgürlüğünü arayan ve nerede yuva kuracağını bilen bir kuş gibi ben de hayallerimin peşinden gittim. Halkıma ve toprağıma layık olmak için bu yola girdim.” 

Bu şekilde büyük bir aşkla yoldaşlarının yaşamına dahil olur. Dağ hayatına çok çabuk uyum sağlayan Viyan Mazlum, birkaç yıl Metîna dağlarında mücadele ettikten sonra DAİŞ’in Rojava’ya saldırmasıyla birlikte buraya geçerek savaşa katılır. Rojava özgürleşene kadar halkı yalnız bırakmayan Viyan Mazlum, savaşta üç kez yaralansa da asla mücadelesinden vazgeçmez ve direnişini sürdürür.

ARTIK BOTAN’A GİTMEYE HAZIRDIR

Rojava topraklarının özgürleştirilmesiyle birlikte Viyan Mazlum, bir kez daha gerilla alanlarına yönelerek dağlara çıkar. Artık Botan’a gitmeye hazırdır. Viyan Mazlum, çocukluk hayallerini gerçekleştirip Cûdî’ye geçmek ister. Hayallerini bir an önce gerçekleştirmek isteyen Viyan Mazlum, 2016’da Botan alanına geçer.

12 YOLDAŞIYLA KERVANA KATILIR

Botan’da düşmana karşı yapılan eylemlerde en ön saflarda yer alır. Özgürlük aşkıyla zafer yolunda yürür ve direniş destanlarına adını yazdırır. Türk devleti, 2017’de büyük bir işgal saldırısı başlatarak, özellikle saha komutanı Delal Amed (Hülya Eroğlu) ve Azê Malazgirt’i (Aslı Özkaya) hedef alır. Türk ordusunun, Kasım’da Botan’ın Besta alanında düzenlediği saldırı sonucu Viyan Mazlum, aralarında YJA Star Merkez Karargah Komutanı Delal Amed’in de olduğu 12 yoldaşıyla birlikte şehitler kervanına katılır.