HPG: İşgalci Türk ordusu kimyasal silahlarla saldırdı

İşgalci Türk ordusu, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere kimyasal gazlar ve yasaklı patlayıcılarla saldırdı.

TC KİMYASAL SİLAH KULLANDI

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılara ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

10 Mayıs saat 10:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

11 Mayıs saat 09:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

11 Mayıs saat 11:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Metîna bölgesi;

10 Mayıs saat 01:00’da Dergelê ve Golka Direniş Alanları’nı bombalayan saldırı helikopterlerine orta otomatik silahlar ile müdahale edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Mayıs günü saat 15:00’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. Saat 17:00’dan 11 Mayıs saat 04:00’a kadar savaş tünellerimize karşı zehirli kimyasal gazlar kullanıldı.

11 Mayıs saat 21:00’dan 12 Mayıs saat 00:20’ye kadar Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize karşı zehirli kimyasal gazlar kullanıldı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

10 ve 11 Mayıs’ta Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 4 kez, Garê bölgesinin Sêdarê, Çemrobotkî, Kanî Botkê, Deşta Kafya alanı 7 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Şêlazê, Dergelê, Bazê Direniş Alanı 6 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 17 kez savaş uçakları ile bombalandı.

10 ve 11 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Golka, Dergelê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”