Kurdistan Özgürlük Gerillası işgalci Türk ordusunu 16 kez vurdu

Kurdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk ordusuna yönelik 16 eylem gerçekleştirdi. Gerilla karşısında çaresiz kalan işgalciler kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılar kullanarak savaş suçu işlemeyi sürdürdü.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

30 Mayıs saat 09:50’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

30 Mayıs saat 14:47’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

31 Mayıs saat 09:15 ve 10:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda ilerlemeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Eylemden sonra işgalciler bir kademe geri çekildi.

31 Mayıs saat 16:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

31 Mayıs saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Haziran saat 13:00 ve 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Haziran saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

31 Mayıs saat 10:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

31 Mayıs saat 10:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

31 Mayıs saat 16:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

31 Mayıs saat 16:30 ve 17:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu.

2 Haziran saat 06:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Metîna bölgesi;

1 Haziran saat 07:50’de Mîska alanında ilerlemeye çalışan işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

30, 31 Mayıs ve 1 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 21 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

31 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

29 Mayıs ve 1 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 8 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Mayıs ve 1 Haziran’da Garê bölgesinin Deşta Kafya, Girê Zengil, Deriyê Hirçê, Dêreşê alanları 7 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Serê Metîna, Bazê Direniş Alanları 9 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 18 kez savaş uçakları ile bombalandı.”