Riha’da korucular jandarma desteğiyle halkın arazisine çöktü

Riha’nın Heweng ilçesine bağlı Karacaören köyünde korucular halka ait araziye çöktü. Köylülerin itirazı ve mahkeme kararına rağmen korucular araziyi kullanmaya devam ediyor.

KORUCU GASPI

Riha’nın Heweng ilçesine bağlı Karacaören köyünde korucular Fedil Çakmak, Şeydi Çakmak, eniştesi Ramazan Kiraz, eniştesi Fethi Özaydın, Ziya Güleç, halkın kullandığı hazine arazisini Urfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 2023-2024 yılları için kiraladı. Ancak köylüler bu karara itiraz etti. Bunun üzerine Urfa Valiliği kiralama işlemini askıya aldı. Karara rağmen korucular söz konusu 950 dönüm araziyi kullanmaya devam ediyor. Korucular bu güçlerini de Tutluca Jandarma Komutanlığı’nda korucu olan akrabaları ve korucubaşı Mehmet Çakmak’tan alıyor. Korucu Mehmet Çakmak, köylüleri gözaltına almakla tehdit ediyor.

Korucuların çöktüğü arazi için 33 yıl önce yaşanan bir kavgada korucular bir kişiyi devletin verdiği silahla öldürmüştü. Köylülerin konuya ilişkin İl Jandarma Komutanlığı’na yaptığı başvuru ise sonuçsuz kaldı. Köylülerin ‘Böyle giderse kan dökülecek’ şeklindeki kaygılarına ‘Jandarmayı tehdit ediyorsunuz, sizi alırız’ yanıtı geldi. Köylülerin tüm çabalarına ve Valiliğin kararına rağmen korucuların hazine arazisini kullanmaya devam ettiği belirtildi.