Barzani Hanedanlığı’nın üniversiteleri

Başûrê Kurdistan halkı ekonomik, toplumsal sorunlar yaşarken ve işgalci Türk devletinin işgal ve ilhak saldırılarına maruz kalırken Barzani ailesinin çocukları milyon dolarlık üniversiteler açıp, istedikleri gibi yönetiyorlar.

BARZANİ ÜNİVERSİTELERİ

Barzani ailesi ve KDP, Başurê Kurdistan halkının on yıllardır verdiği mücadele sonucu ile elde ettiği kazanımları kendi iktidarları ve çıkarları için işgalci Türk ordusunun işgal ve ilhak saldırılarına peşkeş çekip, Türk ordusu ve çetelerinin Behdinan’da yerleşmesini sağlıyor. Barzani ve KDP, Hewlêr’de halkın ve toplumun hakkını gasp ederek, elde ettiği imkan ve kazanımları da kendi aile hanedanlığına harcıyor.

Kurdistan Federal Hükümeti, Temmuz ve Ağustos maaşlarını henüz ödeyebilmiş değil. Bu ayın yani Eylül ayının maaşlarının ödenip, ödenmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Hükümet Bölgesin’deki yerleşim yerlerinde yoğun eletrik ve su sorunu yaşanıyor. Elektirik, günde 8 ile 12 saat arası verilirken, su ise birçok yerde yok olan yerlerde ise günde 8 saat veriliyor. Mesrur Barzani’nin başında olduğu hükümet, Bağdat Hükümeti tarafından yolsuzlukla suçlanırken, maaşların ödenmeme durumu ise taraflar birbirlerini suçlayıp, duruyor.

Başûrê Kurdistan halkı, büyük bir ekonomik ve toplumsal sorunlarla boğuşurken, Barzani ailesi üyeleri ise milyon dolarlık yatırımlarla gündeme geliyor.

ULUSLARARASI İNGİLİZ ÜNİVERSİTESİ (BRITISH INTERNATIONAL UNIVERSITY)

Kurdistan Federal Hükümeti Başkanı Mesrur Barzani, Cumartesi günü büyük bir kalabalık ile Hewlêr’de Uluslararası İngiliz Üniversitesi’nin açılışını yaptı. Üniversite’nin yaklaşık 100 milyon dolara yapıldı. Üniversite, Mesrur Barzani’nin oğlu Arin Barzani’ye ait. Arin Barzani henüz yirmili yaşlarının başında. Arin Barzani geçtiğimiz ay İngiltere Royal Sandhurst Askeri Akademisi’nden mezun olurken, Kurdistan Federal Bölgesi Hükümeti’nden de teğmen olarak maaş alıyor.

KURDİSTAN ÜNİVERSİTESİ (UNIVERSITY OF KURDISTAN - HEWLER)

Hewlêr’de bulunan Kurdistan Üniversitesi’ne ise Kurdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Nêçirvan Barzani’nin oğlu Mir İdris Nêçirvan Barzani başkanlık yapıyor. Yasalara göre bir üniversiteye başkanlık etmesi için en az 10 yıllık akademi de çalışmış olması gerekirken, İdris Barzani’nin akademi ile bir alakası bulunmazken yaş itibari ile de henüz yirmili yaşlarının başlarında bulunuyor. İdris Barzani, yüzlerce öğrencisi olan onlarca akademisyenin çalıştığı Irak’ta da bilinen bir ünivesiteyi istediği gibi işletiyor.

Kurdistan Federal Hükümeti tarafından finanse edilen üniversitede yetkili görünen İdris Barzani’de aynı zamanda hükümet çalışanı olarak Bağdat’tan maaş alıyor.