13 bin göçmen Eyn İsa’ya ulaştı

Tabqa ve Rakka’yı özgürleştirme operasyonunda Sivil Rakka Meclisi toplamda 150 bin göçmeni karşıladı.

Sivil Rakka Meclisi Göçmen Komitesi Başkanı Ebdulselam Hemsorik, şimdiye kadar 150 bin göçmeni karşıladıklarını belirtip, “Son iki günde çoğunluğu Rakka’nın kuzeyindeki Meyselon, Celaa ve Rakka’ya yakın köylerden olmak üzere 13 bin göçmeni karşıladık” dedi.

Bu büyük rakam hakkında Hemsorik “20 gün öncesine kadar göçmenler Rakka’dan değil de, daha çok İdlib, Dêrhafir ve Kerkok’tan geliyordu. Bu göçmenleri istedikleri yerlere ulaştırdık, çünkü burada bir geçiş yolu oluştu. Köyü özgürleşenleri de köylerine ulaştırdık” diye belirtti.

Hemsorik şu anki göçmenlerin bölge halkı olduğunu belirtip, QSD savaşçıları Rakka’ya yaklaştıkça göçmen sayısının arttığını ve buna paralel olarak acil ve ciddi bir yardımın da yapılması gerektiğini vurguladı.

Hemsorik, “Ekmek ve su gibi temel ve acil ihtiyaçları karşılıyoruz. Heyva Sor ve Sınır Tanımayan Doktorlar’ın yardımına rağmen göçmen dalgasına ihtiyaçlar yetmiyor” dedi.

ÇAĞRI

Hemsorik, yardım çağrısında bulunup, “Devletler bile bu kadar göçmenin ihtiyacını karşılayamaz. Bu yüzden de bu sivil göçmenlere sahip çıkmak amacıyla bölgedeki aşiret ve vicdanlı insanlar başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara sesleniyoruz” diye konuştu.