24 saatlik bilanço: 80 çete öldürüldü

İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı yürütülen Onur Direnişi’nin son 24 saatlik çatışma bilançosunu açıklayan QSD, saldırılara verilen karşılıklarda 2 doçka yüklü araç ile 2 askeri aracın imha edildiği ve 80 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Onur Direnişi’nin son 24 saatlik çatışma bilançosunu açıkladı.

 “Güçlerimizin ateşkes anlaşması hükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen işgalci Türk ordusu ve çeteleri ateşkese uymamakta ve her türlü teknik silahla saldırılarına devam etmekte, bilinçli bir şekilde sivilleri hedef almakta ve katletmektedir” denilen açıklamada cephe cephe şöyle:

“DİRBÎSİYE VE ZİRGAN

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Um Eşba, Bab El Faraç, Emirad, Til Qertel, Dawidiyê, Babil Xêr ve Mirêkis köylerine saldırdı. Saldırılara verilen karşılık sonucunda 2 doçka yüklü araç ve 2 askeri araç imha edildi, 47 asker ve çete öldürüldü.

SERÊKANİYÊ VE TİL TEMİR

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Eltewila, Erîşa ve Leylan köylerine saldırdı. Saldırılara karşılık verilmesi sonucu 14 çete öldürüldü.

GİRÊ SPÎ VE EYN ÎSA

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Qandiriyê, Besriyê, Xirbet Faris ve Ebu Xerza köylerine saldırdı. Saldırılara karşılık verilmesi sonucunda 19 çete öldürüldü, çok sayıda çete yaralandı.

Güçlerimizin işgal saldırılarına karşılık vermesi sonucunda toplamda 2 doçka yüklü araç ve 2 askeri araç imha edildi, 80 çete öldürüldü. Çatışmalarda bir yoldaşımız kahramanca savaşarak şehit düştü, 8 yoldaşımız yaralandı.”