8 YPG savaşçısı Girê Spî’de son yolculuğuna uğurlandı

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 8 YPG savaşçısı, Şehit Mehmûd Tûma Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Hisên El-Hesen (Hisên Reqqa), Ehmed El-Xewalî (Ehmed Reqqa), Abdullah Mustefa (Rakan Til Ebyed), Îsmail Ukle (Meona), Mustefa Muslim (Mustefa Silûk) ve Hesan Elî (Ferman) görkemli bir törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler için hazırlanan törende Girê Spî Demokratik Özerklik Yönetimi eş başkanları Hemdan El-Ebid ve Zelîxe Ebdî ile TEV-DEM ve MSD üyeleri de hazır bulundu.

Öz Savunma Güçleri tarafından yapılan askeri törenden sonra Şehit Aileleri Kurum Üyesi Wehîd Abdullah bir konuşma yaparak, şehit ailelerin başsağlığı diledi.

Törende konuşan Hemdan El-Ebid de Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde kazanılan zaferlerin başta Türk devleti olmak üzere teröre destek veren bütün devletlerin planlarını suya düşürdüğünü söyledi.

Kongreya Star Üyesi Heyfa Muslim ise törende yaptığı konuşmada şehitlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından 8 şehidin şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda 8 şehidin naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Ayrıca şehit düşen 2 savaşçının kimlik bilgilerinin, ailelerinin DAIŞ çeteleri işgali altındaki bölgelerde bulunmasından dolayı açıklanmadığı öğrenildi.