Çağın direnişindeki savaşçılar: Hedefimize kilitleneceğiz

15 gündür Türk devleti ve ona bağlı çetelere karşı savaştıklarını söyleyen QSD savaşçısı Qamişlo ile Şoreş, “Heval Avesta’nın eylemi bize doğru yolu açtı. Biz hedeflerimizde daha fazla kilitleneceğiz” dedi.

Efrîn direnişinde yer alan QSD savaşçısı Sozda Qamişlo Efrîn’de yürütülen “Çağın direnişini” anlattı.

Qamişlo şöyle konuştu: “Adım Sozda Qamışlo. 15 gündür Efrîn savaşında direniyoruz. Her ne kadar Erdoğan uçakları ile savaşıyorsa da kazanmayacak, yalnız uçakları ile savaşıyorlar. Heval Avesta’nın eylemi bize doğru yolu açtı. Biz hedeflerimize daha fazla kilitleneceğiz. Biz Efrîni hiçbir zaman bırakmayacağız. Efrîn’in düşüşü Erdoğan’a hasret olsun. Eğer Efrîn’in topraklarından bir karış bile alabiliyorsa o zaman alsın. Biz hiçbir zaman Efrîn’i terk etmeyeceğiz. Erdoğan uçakları ile savaşabiliyor. Bu uçaklarla da sivilleri katlediyor. Karadan gelip güçlerimize karşı savaşamıyorlar.”

QSD savaşçısı Cudi Şoreş ise, şunları söyledi: “Efrîn savaşında yer alıyoruz. Bu 15 gündür direniş sürüyor. Bu savaşta YPJ savaşçıları olarak büyük bir moral aldık. Özellikle Heval Avesta’nın eyleminden sonra hedefimize kilitlendik. Erdoğan’ın özellikle halk ve çocuklar karşı savaşı yürütüyor. Biz de diyoruz ki Efrîn’in topraklarından bir karış bile alamayacak. Hedeflerimize kilitlendiğimiz için büyük bir direniş sergileyeceğiz. Efrîn toprağını koruyan YPG, YPJ ve halk oldukça, bir karış toprak bile alamayacaklar. Biz yaşadığımız sürece Efrîn toprakları onlara haramdır. Biz diyoruz ki Erdoğan Efrîn hayalinden vaz geçsin ve uyansın. Çünkü hayaldir. Bütün arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Bijî Serok Apo.”