‘Çağın direnişinin’ 15’inci gününde neler yaşandı?

‘Çağın direnişinin’ 15’inci günde işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide devşirmesi ÖSO çetelerine karşı sergilenen direnişte yaşananları derledik.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları Efrîn’de 15’inci gününde de işgalciliğe geçit vermeyerek, AKP-El Kaide-DAİŞ çetelerine darbe üstüne darbe indirdi. Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide devşirmesi ÖSO çetelerini gün boyu Efrîn ve ilçelerine yönelik kardan ve havadan gerçekleştirdiği saldırılara karşı QSD savaşçıları ‘Çağın direnişinin’ ruhuyla yanıt verdi.

Efrîn’in Raco ve Bilbile ilçesinde işgalci Türk ordusuna ait birer tank eden QSD savaşçıları diğer direniş cephelerinde de çeteler ağır darbeler indirerek eylem gerçekleştirdi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ise yarın işgalciliğe karşı 15 gündür devam eden Efrîn direnişine destek için Rojava, Kuzey Suriye ve Halep’teki hakların katılımı ile Efrîn doğru başlatılacak yürüyüşün startını veriyor.

Çağın direnişin 15’inci gününde yaşananlar şöyle:

CINDIRESE

Dün işgalci Türk devleti ve bağlı El-Kaide örgütleri Aşkan Xerbî, Hemam köyleri ile Birqedar Dağı’nda ilerlemek istedi. Bu girişim QSD güçlerinin direnişine çarptı ve çete gruplarının ölüleri oldu. Türk devleti ve bağlı grupların girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine bölge savaş uçakları ile bombardımana tutuldu.

Yine Cindirêsê ilçesindeki ‘Şehit Seydo Şehitliği’ de işgalci güçler tarafından hedeflendi. Şehitliğin etrafına top atışları yapıldı.

ŞERA

Bugün öğlen 12.00 sularında, işgalci Türk devletinin sınır hattındaki hareketliliğini izleyen QSD savaşçıları Türk ordusuna ait bir aracı hedef almış ve tamamen imha etti.

YPJ savaşçıları ise bugün öğlen 13.00 sularında işgalci Türk devletine ait bir tankı hedef alarak, imha etti. Operasyon görüntülerle belgelendi.

RACO

İşgalci Türk devleti dün saat 17.00 civarlarında Raco bölgesini ağır silahlarla hedef aldı Yine Cela, Canka, Ceqmaqa ve Girê Bêla dün saat 20.00’da Türk savaş uçaklarınca bombalandı.

QSD savaşçıları işgalci Türk ordusuna ait bir tankı daha imha etti. Raco'da imha edilen tankın görüntülerini yayınladı.

Bugün saat 11.00’da işgalci güçler ve bağlı terör grupları tarafından Raco bölgesine yönelik top atışları yaptı.

Bugün sabah saatlerinden bu yana işgalci Türk devleti Kevirê Ker bölgesinden ilerlemek istedi. QSD savaşçılarının bu girişime cevap vermesi üzerine bölgede çatışma çıktı. Çatışma devam ederken, Türk devleti Kevırê Ker bölgesine yoğun top atışı yaptı.

GIRÊ SPÎ

Dün Türk devletine bağlı bir çete grubu Girê Spi kentine geçmek istedi. Bu girişim de QSD savaşçılarının direnişi ile karşılaştı. Yaşanan çatışmalar sonucu girişim sonuçsuz kalırken, 4 çete öldürüldü. Diğer çeteler ise Türk sınırına doğru kaçtı.

BİLBİLE

Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Eli Kera köyünde Türk işgal güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

QSD savaşçıları ve AKP-DAİŞ-ÖSO çeteleri arasında yaşanan çatışmaların sonucunda Türk devleti-ÖSO-DAİŞ mensubu 5 kişi öldürüldü, 6 kişi de yaralandı.

ŞİYE

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını sürdüren işgalci Türk güçleri, sivil yerleşim bölgelerini hedef almaya devam etti.

Alınan bilgilere göre, işgalci Türk güçleri Şiye ilçesine bağlı Hec Husna köyünü katyuşa ile bombaladı.

ŞERA

QSD savaşçılarının günlerdir üst üste darbe vurarak imha ettiği Türk ordusu ve çetelerine ait araçlardan bir tanesi daha imha edildi. Şera ilçesinde, mevzi kazan Türk ordusuna ait zırhlı bir kepçe QSD savaşçıları tarafından imha edildi.

YPJ İMHA ETİTĞİ TANKIN GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLANDI

YPJ Basın Merkezi, bugün Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Heftaro köyünde Türk işgal güçlerine yönelik eylemin görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde, 1 tankın imha edildiği, bir tankın ise darbelendiği görülüyor.

EFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN GÖRKEMLİ TÖREN

Efrîn’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen Egîd Şêxo (Demhat), Ehmed Osî (Ronî Efrîn), Xebat Bilal (Xebat Heleb), Ehmed Bîlal (Egîd Gîvara), Şêrvan Îbîş (Şêrvan), Ehmed Casim (Ehmed), Ebûzor (Hesen), Ronî Ebdo (Ronî), Şiyar Hebeş (Şiyar), Mistefa Qedûr (Mistefa), Munzir Mistefa (Munzir), Ehmed Hemo (Ehmed), Basil Qerehesen (Basil), Mistefa Mistefa, Elî Hembaşo (Elî), Mihemed Mihemed (Mihemed) ile 5 sivil bugün düzenlenen görkemli bir tören ile toprağa verildi.

150 SİVİL KATLEDİLDİ 298’İ AŞKIN SİVİL YARALANDI

Sivil kayıplara ilişkin ilçe ve merkezdeki hastanelerde inceleme yapan Efrîn Kantonu Sağlık Meclisi Eşbaşkanı Ancela Reşo, sivil kayıpların bilançosuna ilişkin 14 günlük son verileri açıkladı.

Reşo, 150 sivilin katledildiğin ve 298'i aşkın kişinin yaralandığını belirterek, "Efrîn'de uçaklar ve toplarla siviller vuruluyor. Uluslararası kurumlara çağrımdır. Gelip bu savaş suçunu yerinde görsünler" dedi.

BAYIK: SURİYE’Yİ İŞGAL ETMEK, PARÇALAMAK İSTİYORLAR

Ronahi TV’de yayınlanan Nêrîna Azad programına konuşan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, “Erdoğan-Bahçeli’nin İttihat-ı Terakki’nin faşist ve katliamcı geleneğini sürdürüyorlar” dedi.

Tüm halklara mücadeleyi büyütme çağrısı da yapan Bayık “Efrîn’de kullanılan tüm silahlar NATO silahlarıdır. Alman tanklarıyla Efrîn halkını katlediyorlar. Bahçeli, Efrîn’de direnen herkes katledilmeli, diyordu. Bu siyaset daha önce Sur, Cizre ve Kuzey Kürdistan’ın her yerinde kullanıldı” dedi.

Bayık, Türk devletinin işbiliği yaptığı çeteleri Til Afer, Dêrazor, Reqa gibi yerlerden toplayarak getirdiğini, şimdi de Efrîn’e karşı kullandığını kaydederek, bu çetelerinin Suriye ile hiçbir ilişkisinin olmadığını, aksine Suriye’yi işgal etmek istediklerini vurguladı.

TEV-DEM: EFRİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yarın işgalciğile karşı 15 gündür devam eden Efrîn direnişine destek için Rojava, Kuzey Suriye ve Halep’teki hakların katılımı ile Efrîn doğru başlatılacak yürüyüşün startını veriyor.

Konuya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yapan TEV-DEM, ‘’Efrîn halkı yalnız değildir. Rojava ve Kuzey Suriye ile Halep’teki halklarımız yönünü Efrîn’e çevirmelidir. 4 Şubat’ta tüm Rojava ve Kuzey Suriye halklarımızı Efrîn’e gitme yürüyüşüne güçlü biçimde katılmaya çağırıyoruz’’ çağrısında bulunmuştu.

QSD: İŞGALCİ GÜÇLERİ TÜM NOKTALARDAN TEMİZLEYECEĞİZ

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Efrîn Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgalci Türk güçlerinin yasaklanmış silahlar kullandığı, sivillerin katledildiği ve buna rağmen ilerleme kaydedemediklerini belirtildi.

QSD açıklamasında, ‘’İşgalci güçlerin sınır bölgelerinde girdikleri tüm noktaları temizleyeceğiz’’ denildi.