Êyn Îsa ve Reqalılar 8 özgürlük savaşçısını toprağa verdi

Êyn Îsa ve Reqa halkı, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 8 özgürlük savaşçısını son yolculuklarına uğurladı. Törendeki konuşmalarda şehitlerin ve demokratik ulus anlayışının yolundan gitme çağrısı da yapıldı.

Eyn Îsa ilçesi ve Reqa kentindeki yüzlerce kişi, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 8 özgürlük savaşçısını son yolculuklarına uğurladı.

Halk Eyn Îsa Halk Belediyesi önünde şehitler Mistefa Saîd, Hesan Newaf (Ebû Hetaş), Mişel Ehmed (Alan Etşana), Mihemed Ehmed (Şêran Kobanê), Abdullkerîm Xelef (Ebû Welîd), Fadî Hisên (Eqreb), Abdullah Cemîl (Egîd Reqa) ve Qûseyîn Elî'nin (Melaîka) cenazelerini almak üzere toplandı. Kitle, cenazeleri aldıktan sonra Reqa’da bulunan Hikûmiyê köyündeki Reqa Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

'SAYELERİNDE BÖLGE ÇETELERDEN TEMİZLENDİ'

Askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Ebû Ela, şehitlerin direnişi ve mücadelesi sayesinde bölgenin çetelerden temizlendiğini vurguladı.

Reqa Sivil Meclisi İlişkiler Komitesi Eş Başkanı Omer Elûş ise QSD savaşçılarının direnişi sayesinde bölgedeki okulların açıldığı ve Reqa’da tekrar eğitimin başladığını söyledi.

Reqa Sivil Meclisi Eş Başkanı Leyila Mistefa da, şehitlerin ve demokratik ulus anlayışının yolundan gitmeleri için bütün şehit ailelerine çağrıda bulundu.

Şehitlerin kimlik belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Aileler ve QSD savaşçıları da, sonuna kadar şehitlerin izini sürerek mücadeleye katılacakları sözünü verdi.

Şehitlerin toprağa verilmesinin ardından tören son buldu.