İntikam eylemlerinde 4 asker ve 4 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, tarafından gerçekleştirilen eylemlerde 4 asker ve 4 çete öldürüldü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına dönük  bir dizi intikam eylem gerçekleştirildiğini belirtti.

HRE açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"21 Ekim tarihinde Şêrawa ilçesine bağlı Basilê köyünde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplara ait 15 araç’lık askeri konvoya yönelik güçlerimizce ağır silahlarla eylem düzenlenmiştir. Eylemde 4 Türk askeri öldürülmüştür.

23 Ekim tarihinde Ezaz kentine bağlı Kefer Xaşir ve Kil Cib köylerinde işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplara ait mevzi ve üslere yönelik güçlerimizce 10 koldan eş zamanlı kapsamlı bir dizi eylem düzenlenmiştir. Eylemde çok sayıda üs ve mevziler imha edilmiş, 2 askeri araç, 1 uçaksavar yüklü araç ve 1 motorsiklet imha edilmiştir. Aynı zamanda 4 çete öldürülürken, 7’i yaralanmıştır. Öte yandan güçlerimizce ele geçirilen mühimmat ve teçhizatlar şöyledir:

2 AK-47 piyade tüfeği ve hücum yelekleri

1 BKC ile zincirleri

1 RPG-7 ile roketleri

1 gece görüş dürbünü

1 akıllı telefon

1 telsiz ile büyük fener

Bunun yanı sıra işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarınca eylemlerin ardından Şera ilçesine bağlı Eyn Deqne, Minix, Malikiyê, Şewarixa, Kela Şewarixa ile Mer’enaz köyleri, Şehba bölgesine bağlı Girê Xwedê ile Bêluniyê köyü aynı zaman da Şêrawa ilçesine bağlı Aqîbê köy olmak üzere belirtilen bölgelere yönelik 70 defa şiddetli bir şekilde topçu atışlarıyla aralıksız bombalamıştır."