İran’da askeri geçit törenine saldırı-YENİLENDİ-I

İran’ın güney batısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit törenine düzenlenen saldırıda, çok sayıda ölü var yaralı var.

İran kamu televizyonu Ahvaz kentinde askeri geçit törenine silahlı saldırı gerçekleştiğini duyurdu. Silahlı kişilerin askerlere ateş açtığını bildiren televizyon, “Ölü ve yaralılar var” dedi.

Resmi haber ajansı İrna’ın verdiği ilk bilançoya göre biri kadın, biri çocuk olmak üzere en az 20 kişi yaralandı.

Tasnim ajansı ise 10 askerin öldüğünü bildirdi. İSNA haber ajansı 8 ila 9 askerin öldüğü, 20'sinin yaralandığını duyurdu. Başkenti Ahvaz olan Huzistan vilayeti valisi Ali-Hüseyin Hüseyinzadeh, yaralıların durumunun kritik olduğunu söyledi. 

Fars haber ajansı, iki silahlı kişinin önce kitle üzerine ateş açtığını, sonra da resmi tribünü hedef aldığını duyurdu. Fars ajansı, her iki kişinin “nötralize” edildiğini belirtti.

İran’da kutsal savunma haftasının ilk günü nedeniyle Devrim Muhafızları (Pasdaran) ve ordu tarafından başta Tahran olmak üzere bu Cumartesi günü ülkenin bütün eyaletlerinde askeri geçiş töreni organize edildi. Törenlere İran Cumhurbaşkanı ve üst düzey yetkililer de katılıyor. Askeri güç gösterisine dönüşen törenlerde son teknolojik silahlar da sergileniyor. Askeri geçiş törenine Fars Körfezi ve Bender Abbas Limanında 600 savaş gemisi katıldı.

https://anfturkce.com/dunya/Iran-daki-saldiriyi-ahvaz-demokratik-halk-cephesi-uestlendi-113655