İşgalciler Serêkaniyê köylerinde onlarca kayıp verdi

Türk devleti ve himayesindeki DAİŞ/El Nusra karışımı çete grupları Pazar gecesinden bu yana Serêkaniyê’nin köylerini obüs, tank ve insansız hava araçları ile bombalıyor. QSD savaşçıların karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda çete öldü.

Serêkaniyê’nin Zirgan ilçesine bağlı Midbaxa, Mezrexa Mala Hemdoş, Dawudiye, Dirdara, Mubarekiye, Mirekis ve Sikkeriye köyleri Pazar gecesinden bu yana işgalcilerin saldırılarına uğruyor.

Obüs ve tank atışlarının yanısıra insansız hava araçları da saldırılarda kullanılıyor.

Mubarekiye köyünde QSD savaşçılarının saldırılara sert karşılık vermesi sonucunda 24 çete mensubu öldürülürken, saldırılarda kullanılan iki araç imha edildi.

Diğer köylerde de çatışmaların yaşandığı ve işgalcilerin kayıplar verdiği bildirilirken, net bir bilanço elde edilemedi.

Sabah saatlerinde işgalci güçler Midbaxa köyüne girmeye çalışırken, QSD savaşçılarının direnişi karşısında kayıplar vererek geri çekildi.

Yine aynı saatlerde Sali ve Til Qertel köylerine de saldırı gerçekleşti. Bu alanlarda çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Ayrıca Babil Xêr köyünde de hafta sonundan bu yana sık sık çatışmalar yaşanıyor. Pazar günü onlarca kayıp veren Türk ordusuna ait bir tank daha imha edildi.