İşgalcilerin Serêkaniyê’nin köylerine saldırılarının bilançosu

Serêkaniyê’nin birçok köyüne gün içerisinde yoğun saldırılarda bulunan işgalci Türk devleti ve çeteleri, meşru müdafaa kapsamında karşılık veren QSD savaşçılarının direnişi ile karşılaştı. Bölgede işgalcilere ağır darbe vuruldu.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, kabul ettikleri ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor. İşgalci ordu ve çeteler, gün içerisinde Serêkaniyê’nin köylerine yoğun saldırılarda bulundu. Bölgedeki QSD savaşçıları da işgal saldırılarına meşru müdafaa kapsamında karşılık verdi.

Bölgede gün boyu devam eden saldırıların bilançosu şöyle:

*İşgalci Türk askerleri ve çeteler, sabah saatlerinde Serêkaniyê’in Zirgan beldesine saldırıda bulundu. Saldırılar saat 13:30’a kadar aralıksız bir şekilde devam etti. Saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık veren QSD savaşçıları, saldırıları direnişle geri püskürttü. Bölgede yaşanan çatışmalarda, çok sayıda işgalcinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

*İşgalcilerin saldırdığı bir diğer Serêkaniyê köyü de Esadiyê oldu. İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, yoğun saldırılar ile eşzamanlı olarak panzerlerle köy içerisine girmek istedi. Bulundukları noktaları koruyan QSD savaşçıları köyde işgalcilere ait doçka yüklü bir aracı imha etti. Buradaki saldırılar da geri püskürtüldü.

*Serêkaniyê’nin Bir Nuh köyüne saldıran çeteler, burada da topraklarını koruyan savaşçıların direnişiyle karşılaştı. Meşru müdafaa kapsamında saldırılara karşılık veren QSD savaşçıları, köye girmek isteyen işgalcilere ait bir panzeri imha etti.

*Bir Nuh köyünde, QSD savaşçılarının noktalarını ele geçirmek isteyen 10 kişilik bir çete grubu hedef alındı. Direnişte çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı.

*İşgalcilerin saldırdığı bir diğer köy Menacir köyü de QSD savaşçılarının direnişine sahne oldu. Köye girmek isteyen işgalciler direnişle püskürtülürken, çok sayıda çete öldürüldü.

*İşgalcilerin Menacir köyüne dönük saldırılarında 2 sivil yaralandı.

* İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saat 15:00 sularında Serêkaniyê’nin doğusundaki Derdara köyüne ağır silahlarla saldırdı. QSD savaşçılarının saldırılara karşılık vermesiyle bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.