Şarabî aşireti: Topraklarımızı Erdoğan'a bırakmayacağız

Şarabî Aşireti üyeleri, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırısı sonucu katledilen aşiret üyelerinin intikamlarının alınacağını belirterek, "QSD ile daha fazla birlik olup, topraklarımızı Erdoğan ve çetelerinden koruyacağız" dedi.

Şarabî aşireti üyeleri, işgalci Türk devleti ve ona bağlı çete grupları tarafından katledilen Şarabî aşireti kanaat önderlerinden Îbrahîm Mihemed El Mihêmîd, Mehmûd Mihêmîd El Xelef ve eşi Tifaha El Salih’in intikamlarının alınacağını belirtiyor. Türk işgal saldırılarının hesabının sorulacağını vurgulayan Şarabî Aşireti üyesi Mihemed El Ebed, "Amcamın oğlu Mihêmîd Xelef, Türk devletinin bombardımanı sonucu yaşamını yitirdi. Bölgede tanınan ve çok sevilen bir kişiydi. Şarabî aşireti olarak her zaman QSD ile birlikte olduk ve destek verdik. QSD ile daha fazla birlik olup bu toprakları savunacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

İşgale karşı mücadeleyi yükselteceklerini belirten Mihemed El Ebed, şöyle konuştu: "Kişisel çıkarlarımız için QSD’ye destek vermiyoruz. QSD ile birlikte hareket edip Erdoğan ve çetelerinin topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Erdoğan ‘Güvenli bölge’ adı altında bölgeyi tamamen işgal etmeyi amaçlıyor. Erdoğan’ın İslamiyet ile yakından uzaktan alakası yok. Çocuk, kadın ayırt etmeden sivilleri öldürüyorlar. Uçaklardan fosfor gibi silahlara kadar her türlü silah ile sivillere saldırdılar."

‘ULUSLARARASI GÜÇLER BİZİM ÜZERİMİZDEN PLANLAR YAPIYOR’

Bölgeye dönük kirli politikaların ve planların yürütüldüğüne dikkat çeken Mihemed El Ebed, "Bunların hepsi ABD ve Rusya gibi uluslararası güçlerin ortaklığıyla yapılıyor. ABD ve Rusya bizim üzerimizden planlar yapıyor. Sadece yaşananları görebiliyoruz. Görünenler dışında nelerin olduğu belirsiz. Uluslararası güçlerin bölgeye dönük planları sebebiyle halk çok zarar gördü. Aşiret olarak QSD ile birlikteyiz ve topraklarımızı savunacağız" ifadelerini kullandı.

Hesekê Aşiret Meclisi ve Şarabî Aşireti Üyesi Sabid El Cevher, "Şarabî aşireti olarak bizi ve topraklarımızı savunan QSD’ye teşekkür ediyoruz. QSD işgalcilere karşı mücadele ediyor. QSD bizi DAİŞ, Cebhet El Nusra ve El Kaide gibi çete gruplarından koruyor. Erdoğan ise bölgede sivillere dönük katliamlar gerçekleştiriyor. Çocuk, kadın ve yaşlı demeden sivilleri katlediyor. Halkı göç ettiriyor, evlerini talan ediyor" diye belirtti.

‘ERDOĞAN, DAİŞ’İN YENİ LİDERİ OLARAK HAREKET EDİYOR’

Türk devleti ve çetelerinin 2 aşiret üyesini evinde katlettiğini belirten Sabid El Cevher, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "QSD güçleri ile birlikte Erdoğan ve çetelerine karşı mücadele edeceğiz. Bölgedeki aşiretler ve halk bileşenleri olarak QSD’ye destek veriyoruz. Topraklarımızı Erdoğan ve çetelerine bırakmayacağız. Aşiret üyemizin şehit edilmesi bizi yıldırmadı, aksine bizi daha güçlendirdi ve mücadelemizi yükseltmemizi sağladı. QSD ile mevcut birliğimizi daha fazla güçlendirip işgalcilere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz."

QSD güçlerinin DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurduğunu kaydeden Hesekê Aşiretleri Meclisi Yöneticisi Ebdellah Ewad El Kundar, "DAİŞ’in bölgeden bitirilmesiyle Erdoğan faaliyete geçti. Bölgeye dönük yoğun saldırılar başlattı. DAİŞ’i canlandırmak isteyen Erdoğan, DAİŞ’in yeni lideri olarak hareket ediyor. QSD güçleri, bölge halkı ve aşiretler, Erdoğan ile çetelerine karşı birlik oldular.

QSD işgal saldırılarına karşılık verdi ve işgalcilere ağır darbeler vurdu. Osmanlı hayaliyle kıvranan Erdoğan, her zaman bölgeyi işgal etmeyi istiyor. Erdoğan, ‘Güvenli bölge’ adı altında bölgeye saldırıyor. Serêkaniyê ve Girê Spî’ye saldıranlar bu toprakların asıl sahibi değiller. Huzur ve güven içerisinde topraklarımızda yaşıyorduk. Bu durumdan rahatsız olan Erdoğan ve çeteleri topraklarımıza havadan ve karadan aralarında fosfor gibi her türlü silahla topraklarımıza saldırdı ve sivilleri katletti" diye konuştu.

‘KÜRTLER ANAYASA KOMİTESİNDE YER ALMALI’

Türk işgaline karşı sürekli direniş içerisinde olacaklarını belirten Ebdellah Ewad, "İslam adını kullanarak çetecilik yapıyorlar. Bölgedeki tüm aşiretler olarak birlikteyiz ve QSD’ye destek veriyoruz. Erdoğan ve çetelerinin bir karış toprağımızı koparmasına izin vermeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Dedelerimizin toprağındayız. Tek parça ve tek yüreğiz. Erdoğan birliğimizi bozmak için aramıza fitne sokmak istiyor" dedi.

Kürtlerin, Suriye anayasa komitesi çalışmalarında yer alması gerektiğine işaret eden Ebdellah Ewad, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kürtler bölgeyi korumak ve kendi topraklarında özgürce yaşamak uğruna büyük bedeller ödediler, 11 bin şehit verdiler. Kürtlerin anayasa komitesinde yer almaları en büyük haklarıdır. Suriye’deki tüm taraflar birlik ve diyalog içinde olmalı. Birlikte mücadelemizi yükselteceğiz ve Erdoğan ile çetelerini bölgeden çıkartacağız."