Şehba’da 5 Türk çetesi öldürüldü

Ceyş El-Siwar savaşçıları işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin Til Medîq köyüne girme girişimini boşa çıkardı, 5 çete öldürüldü.

Türk ordusuna bağlı çeteler Şehba’nın kurtarılmış bölgeleri olan Um Hoş, Semoqa, Til Çîçan, Til Medîq köyleri ile Nayif Dağı ve çevresini havan, obüs, tank, doçka gibi ağır silahlarla hedef aldı.

Dün akşam saat 21.15 sularında çeteler en yoğun saldırısını Til Medîq köyüne gerçekleştirdi. Köye girme girişiminde bulunan çetelere Ceyş El-Siwar savaşçılarının müdahale etmesiyle yoğun çatışma çıktı.

Savaşçıların, çetelerin geçişi esnasında araziye döşedikleri mayınları infilak ettirmesiyle ağır darbe alan çeteler, Arfed (Til Rifeet), Herbel, Qolsrûc, Hisiye, Hedacikm El- Wediye, Xirnata, Um El-Qura, Hasîn ve Hilîse bölgelerine yoğun top atışları gerçekleştirmeye başladı.

Sabah saat 03.00-05.00 sularında ise Til Medîq’de bulunan Ceyş El-Siwar savaşçıları, Til Malid ve Tiwêhne köyleri ile Mari kasabasının güneyinde bulunan çetelere ağır silahlarla karşılık. Savaşçıların müdahalesi ardından çeteler kaçmak zorunda kaldı.

Öte yandan Ceyş El-Siwar savaşçıları Tiwîs köyünde konuşlanan Türk ordusuna bağlı çeteleri hedef aldı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre savaşçıların eyleminde 5 çete öldürüldü. Yerel kaynaklar ise çetelerin ölü sayısının daha fazla olduğunu ve çetelere ait yüklü miktarda cephanenin imha edildiğini belirtti.

Saldırıya uğrayan bölgelerde sabah saatlerinden itibaren sessizliğin hakim olduğu aktarıldı.

Ceyş El-Siwar Genel Komutanlığı’nın saldırılara ilişkin açıklama yapması bekleniyor.