Şehba'da kaçırılan Kürtlerden haber alınamıyor

Şehba'da Türk subayları komutasındaki "Fırat Kalkanı" çeteleri tarafından 4 gün önce kaçırılan 100'den fazla Kürt'ten haber alınamıyor.

Şehba bölgesinde 4 gün önce "Fırat Kalkanı" çeteleri ile Türk askerleri tarafından kaçırılan 100'den fazla Kürt'ten haber alınamıyor. Bölgeden ajansımıza haber veren kaynaklar, Kürt köylülerinin evlerini basan çetelerin Ramazan Osmanoğlu isimli Türk subayının komutasında olduğunu söyledi.

"Fırat Kalkanı" isimli işgal harekatıyla Kuzey Suriye'yi işgal eden Türk devleti ve beraberindeki çeteler, 4 gün önce Til Circî, Sosinbat, Numan, Qibşîh ve Kelben gibi birçok köyü basarak çok sayıda sivil Kürd'ü kaçırmıştı.

Kimliğinin gizli kalması şartıyla bölgeden ajansımıza bilgi veren bir yurttaş, çetelerin yaklaşık 35 araçlık konvoyla ve Ramazan Osmanoğlu isimli bir Türk subayının komutasında köylerini bastığını söyledi. Her yaştan yüzden fazla kişinin kaçırıldığını söyleyen kaynak, kaçırılanların nereye götürüldüklerini de bilmediklerini söyledi.

Gece yapılan baskın sırasında hakaretlere maruz kaldıklarını söyleyen kişi, elbiselerini giymelerine bile izin verilmediğini söyleyerek, "Kızları, kadınları dövüyorlardı. Siz DAİŞ’i arayacaksınız. Onun yapmadıklarını yapacağız diyorlardı" dedi.

Baskın yapılan evlerde insanların araba, telefon ve paralarına el konulduğunu aktaran kaynak, "Siz Kürtlerin bu köylerde yeriniz yok. Ne arıyorsunuz burada, çekin gidin diyorlardı. Evine girdikleri bir kadın çıplak olduğunu söylemiş, giyindikten sonra girin bari demiş. Ama hayır, diyerek, yatak odasına girmişler" ifadelerinde bulundu.

Türk devleti ve çeteleri tarafından kendilerine zulmedildiğini vurgulayan kişi, "Bu zulmü kabul etmiyoruz. Halkımız, dostlarımız bu zulmü kabul etmemeli. Biz kendi evlerimizde ve topraklarımız üzerinde yaşıyoruz. Namusumuzu, onurumuzu ayaklar altına alarak, evlerimizi, mallarımızı gasp etmek istiyorlar. Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Halkımızdan başka kimsemiz yok o yüzden bize sahip çıkmanız için size sesleniyorum" dedi.