Şehba ve Efrîn’de tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit Şehba’nın Fafin ve Efrîn Kantonu’nun Mabeta ilçesinde protesto edildi.

ŞEHBA

İşgalci Türk ordusuna bağlı çetelerin saldırılarına rağmen Şehbalı gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için Fafin kasabasında yürüyüş düzenledi.

Öcalan posterleriyle yürüyen gençler sloganlarla tecridi kınadı. Kitle kasaba meydanına ulaştığında yürüyüş mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Demokratik Arap Gençlik Hareketi Üyesi Mazlum Fedakar, “Bütün gücümüz ve irademizle topraklarımızı kurtaracak, savunacak ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” dedi.

Şehba Özgür Kadın Birliği Üyesi Ayşe Hisên ve Şehba Yürütme Meclisi Üyesi Esed Cebel ise mitingdeki konuşmalarında Türk devletinin Şehba saldırılarının bütün halklara karşı yapıldığını ve hedefin halkların iradesi olduğunu, Öcalan’ın felsefesiyle düşmanın bütün planlarını suya düşüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından miting, sloganlarla son buldu.

EFRİN

Efrin Kantonuna bağlı Mabeta ilçesinde Genç Kadın Hareketi tarafından düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

Ziraat Komitesi binası önünde başlayan yürüyüşte genç kadınlar Öcalan posterleri, TEV-DEM ve genç Kadın Hareketi bayrakları ile sloganlar eşliğinde yürüdü.

Halk Belediyesi binası önünde toplanan kitle burada saygı duruşunda bulundu. Ardından Genç Kadın Hareketi Yönetimi Üyesi Ronahî Kobanê konuşmasında mücadeleyi yükseltme çağrısı yaparak, “Önderliğimiz özgürleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yürüyüş “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.