YENİLENDİ: Şehba ve Efrin'e saldıran 25 Türk çetesi öldürüldü

Şehba bölgesi ve Efrîn Kantonu’na yönelik düzenlenen saldırılarda İşgalci Türk ordusuna bağlı 25 çete öldürüldü.

Mierin Sİno köyünü işgal eden Türk ordusuna bağlı çeteler dün akşam saatlerinden itibaren Qestel Cindo Köyü’ne saldırılar düzenlemeye başladı. Saatlerce süren çatışmalarda 4 çete öldürüldü. Çeteler Şera İlçesi’ne bağlı Meranaz Köyü’ne ulaşamadan saldırılar boşa çıkartıldı.

Şehba bölgesinden alınan bilgilere göre, Qestel Cindo Köyü’ne yapılan saldırıların ardından Şehba bölgesinde yer alan Minix ve Elqemiyê köylerindeki Devrimciler Ordusu savaşçılarına saldırı düzenlendi. YPG/YPJ savaşçılarının karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalarda bir çetenin öldürüldüğünü aktarıldı.

Ceyş El Siwar savaşçılarından ağır darbe yiyen çetelere yardıma gitmeye çalışan bir grup çetenin bulunduğu aracın geçişi sırasında savaşçılara ait patlayıcı infilak etti. Edinilen bilgiye göre pick-up tipi araç ve içinde bulunan 8 çete öldü.

Çatışmaların Şehba Barajı, Siruc, Til Medîq, Simoqiye ve Hisiye köylerine kadar yayıldığı bildirildi. Sabaha kadar süren şiddetli çatışmaların ardından bölgede sessizliğin hakim olduğu belirtildi.

İşgalci Türk ordusu Fırat Kalkanı yerine Ehl El Diyar adında eylem odası kurmuştu. Türk ordusu bununla özgürleştirilmiş Şehba bölgesi ve Efrîn Kantonu alanlarını işgal etmeyi amaçlıyor.

Çeteler, her saldırıda Devrimciler Ordusu, YPG ve YPJ savaşçılarından ağır darbeler alarak geri çekilmek zorunda kalıyor.