Şehirlerini özgürleştiren savaşçılar

'Özgürleştirildi' kelimesi en çok savaşçıların hoşuna gidiyor. Özgürleştirilen yer savaşçının kendi evi ve mahallesi oldu mu, başka oluyor bu sevinç. Rakka'lı QSD savaşçısı İbrahim Xelef bu sevinci yaşayanlardan.

Rakka’yı Özgürleştirme Hamlesinde yer alan QSD savaşçılarının çoğu Rakka'dan. Meşlebe mahallesinden İbrahim Xelef de hamlede yer alan QSD savaşçılardan bir tanesi. Xelef bundan iki ay önce yaşadığı Rakka'nın Meşlebe mahallesinde DAIŞ'ın zulmünden kaçarak QSD'ye katıldı. Rakka'nın batı cephesinde savaştığı için, mahallesinin özgürleştirildiğini bizden öğrendi.

Xelef, mahallesinin çetelerden temizlenmesini bizimle paylaştı: "Rakka'nın her mahallesinde bir anım var, ancak Meşebe mahallesini yeri bende başkadır. Ben ve arkadaşlarım, birkaç gün önce Cizre mahallesini çetelerden kurtardık. Çetelerin saldırı ve direncine karşı, kentimizi karanlık güçlerden temizleme kararlığıyla direndik ve tüm girişimlerini kırdık. Görüldüğü üzere, batı cephesinden Rakka'nın içine girmiş bulunuyoruz. Cizre mahallesini tamamen çetelerden temizledik."