Şehit babası, 4 oğluyla cephede

Hikmet Silêman Hemo, 60 yaşında ve devrimin başından bu yana YPG'de. Dört oğlu da YPG'li olan Hemo, aynı zamanda şehit babası.

6 yıldır dört oğluyla birlikte YPG'de yer alan Silêman Hemo, 60 yaşında. Rojava ve Kuzey Suriye'deki tüm hamlelere katılmış. Savaşır, mazot tankerini kullanır, yemek yapar, onun için önemli olan halkına ve ülkesine hizmettir.

Cephenin hemen hemen en yaşlı savaşçısı. Cephedeki tüm genç savaşçılar ona Xalo diyor. Xalê Hikmet, cephede hiç durmaz, sürekli çalışır. Minbic hamlesinde bir oğlu şehit düşüyor. Bir oğlu Dêrazor hamlesinde yaralanıyor, şimdi Qamişlo Hastanesinde tedavi görüyor. Bir oğlu, Dêrazor'un ön cephesinde savaşmaya devam ediyor. Diğer iki oğlu da QSD savaşçısı ve başka alanlarda görev yapıyor.

NERESİ OLURSA GİDERİM

Xalê Hikmet, şunları anlatıyor: "Şimdi cephelere mazot taşıyan tankeri kullanıyorum. Hangi iş olursa yaparım, neresi olursa giderim. Benim için önemli olan hizmet etmektir. Ön cepheye kadar gidiyorum. İhtiyaçları ne varsa bırakıp geliyorum.

Ben ve dört oğlum devrim saflarına katıldık. Bir oğlum Minbic hamlesinde şehit düştü... Ben ve bir oğlum YPG'deyiz. İki oğlum da QSD'de.

Hemen hemen tüm hamlelere katıldım. Şimdi de Dêrazor'dayım. Herkes yaşımın ilerlemesinden söz ediyor. Eğer biz yaşlı ve tecrübeli olanlar yapmazsak her şeyi gençlere bırakırsak, işler nasıl yürüyecek?"

BÖYLE GİDERSE EFRÎN'E

Xebat Qamişlo ise 50 yaşında, Xalê Hikmet'in en yakın arkadaşı. Beş yıldır YPG'de yerini alıyor. Çoğu hamleye katılmış. Şunları söylüyor: "Qamişlo'dan başlayarak, ne kadar hamle ve cephe varsa katıldık. Neresi olursa biz gidiyoruz. İkinci defadır Dêrazor'a geliyoruz. Günden güne başarıya doğru gidiyoruz ve çeteleri kırıyoruz. Böyle devam ederse Dêrazor'dan sonra Efrîn'e gideceğiz."

ÇETELERİ KIRDIĞIMIZ İÇİN SALDIRIYOR

Xalê Hikmet sözü alıyor. "Biz çetelerin iradesini kırdık. Türk devleti de bunu gördüğü ve bildiği için bugün Efrîn'e saldırıyor" diyerek, şunun altını çiziyor: "Şunu bilmeleri gerekir; hiçbir şekilde bizi yenemeyeceler. Kürtlerin gücünü kıramayacaklar."

Arkadaşı Xebat Qamişlo da tamamlıyor: "Erdoğan’ın kırılması gerekir. Erdoğan hiçbir zaman bizimle baş edeceğini düşünmesin. Başaracağımızı biliyoruz."