Şehit Selman, kardeşlerinin yanında toprağa verildi

Şehit düşen Asayiş Güçleri Üyesi Şêrman Selman, Dirbêsiyê’deki Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde kardeşleri Şehit Mazlum ve Şehit Hogir’ın yanında toprağa verildi.

Şehit Şêrman Selman’ı son yolculuğuna uğurlamak için Dirbêsiyê, Serêkaniyê ve Zirgan’dan gelen halk Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı. Halk şehit Selman’ın naaşını aldıktan sonra Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’ne götürdü.

Şehitlikteki askeri törenin ardından düzenlenen törende Şehit Aileleri Meclisi adına Ebdulbaqî Kotê, TEV-DEM adına Xelîl Osman ve şehit Selman’ın babası birer konuşma yaptı ve şehitlerin mücadelesine bağlılık sözü verildi.

Törende konuşan Asayiş Güçleri Yönetimi Nûcan Hesen özgürlük savaşçılarının direnişine dikkat çekerek “Türk devlet faşizmine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Tabqa ve Fırat Barajı’nın kurtuluşu bütün Kuzey Suriye halklarına kutlu olsun” dedi.

Törenin sonunda şehit Şêrman Selman’ın şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildikten sonra şehit kardeşleri Hogir ve Mazlum’un yanında toprağa verildi.