Şehitler Ehmed ve Xelîl, Qamişlo'da uğurlandı

Şehitler Şevger Ehmed ve Zekeriya Xelîl, Qamişlo'da son yolculuklarına uğurlandı. Törende yapılan açıklamada, "Gün, Türk devletine başkaldırma günüdür" mesajı verildi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan halk, 27 Ekim’de Zirgan ilçesinde şehit düşen Şevger Ehmed (Siyamend Qamişlo) ile 26 Ekim’de Qamişlo’da şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyesi Zekeriya Xelîl’in cenazesini alarak, Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

'GÜN, TÜRK DEVLETİNE BAŞKALDIRI GÜNÜDÜR'

Merasimde konuşan TEV-DEM Eşbaşkanı Zelal Ciger, "Gün, direnme günüdür. Gün, diktatör ve işgalci Türk devletine karşı başkaldırı günüdür. Bütün dünyaya, topraklarımızda olduğumuzu ve onurumuzu koruyacağımızı belirtiyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının temsil etmediği oturumu kabul etmiyoruz ve halkların istemlerinin yerine getirilmeyeceğini biliyoruz" dedi.
Şehit Şevger’in kardeşi Kanîwar Ehmed de söz alarak, Rojava toprakları için canlarını feda etmeye hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Revîn Şêxmûs, 11 Ekim’de Serêkaniyê’de işgalci Türk devleti ve ÖSO/El Nusra çetelerine çarşı verilen mücadelede şehit düşen YPJ savaşçısı Sîma Al Sodî’nin (Dilvîn Qamişlo) sicilini açıkladı.
Ardından her iki şehidin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi.