Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı Ehmed Xelil Eyn İsa’da, QSD Basın Birimi üyesi İsmail Xelil Reqa’nın Hukmiye köyünde YPG savaşçısı Ehmed Seyid ise Tirbespiye’de düzenlene tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

izre Fırtınası hamlesinde şehit olan QSD savaşçısı Ehmed Xelil (Ehmed Reqa) ve Reqa’da DAİŞ çetelerinin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan QSD Basın Birimi üyesi İsmail Xelil için Reqa’nın kuzeyinde bulunan Hikumiye köyünde tören düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı törende QSD Basın Birimi adına konuşma yapan Ehmed Hesen, “Şehitler karşısında saygıyla eğiliyoruz, kameralarını ve silahlarını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Gire Spi Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Zelixa Ebdi de şehitlerin emekleri sayesinde bölgede huzur sağlandığını belirterek, yollarını takip edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehitler zılgıtlarla toprağa verildi.

TİRBESPİYÊ

21 Ocak’ta Hesekê’de şehit düşen YPG savaşçısı Ehmed Seyid (Şevger), Şehit Dilşer Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Tırbesipiye’de bulunan Şehit Dilşer Şehitliği’nde YPG savaşçısı Şevger için düzenlenen törene ilçe ve çevre köylerden yüzlerce kişi katıldı.

Törende konuşma yapan YPG Komutanlarından Mihemed Zeydan, “Kuzey Suriye’nin özgürleştirilmesi için şehitler verdik, Efrin için de vermeye hazırız. Şehitlerin emekleri ve kanıyla, Türk devleti ve teröristlerinin işgaline son vereceğiz” dedi.

Şehit aileleri meclisi adına konuşan İdan El-Efin ise şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin değerlerine sahip çıkılması çağrısında bulunurken, Şehit Şevger’in amcası da “Savunmadığımız bir ülkenin toprağında yaşamaya layık değiliz” dedi.

Ardından Şehit Şevger’in sicili okunarak şehadet belgesi ailesine verildi.

Şehit Şevger “Şehit Namirin” sloganları ve annelerin zılgıtlarıyla toprağa verildi.