Şehitler için kitlesel tören

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi ve Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen 4 savaşçı için Tirbespiyê’de kitlesel tören düzenlendi.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Tirbespiyê İlçe halkı, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Reed Salih (Şoreş Gabar), Basil Selîm (Begdaş Qamişlo) ve Elî Ibêd (Ciwan Tirbespiyê) ile Medya Savunma Alanlarında şehit düşen HPG Gerillası Xalid Nesê) Gîvara Girê Berê’yi Şehit Dilşêr Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurladı.

Şehitlikte bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha sonra YPG Komutanlarından Dilbirîn ve Özerk Yönetimden Dijwar Ehmed birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda direnişçilerin ailelerine başsağlığı dilendi ve şehitlerin fedakarlığı sayesinde bölgede birçok başarı ve kazanım elde edildiği vurgulandı.

Şehit Begdaş Qamişlo’nun ailesi adına konuşan YPG’li abisi Cûdî Tirbespiyê, “YPG üniformasını giydikten sonra ülke ve halk için fedakarlık yolunu seçtik. Her şehit verdiğimizde gücümüz daha da artıyor. Özgürlük savaşçılarının yolundan gitme sözümüzü yineliyoruz.”

Şehit Ciwan Tirbespiyê’nin ailesi adına konuşan dayısı Basil Giûd ise bugün 4 özgürlük ve onur savaşçısının halkın yolunu aydınlattığını dile getirdi ve şehitleriyle gururlu ve başı dik olduğunu söyleyerek şehitlerin izinden gitme sözü verdi.

Konuşmalardan sonra şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitlerin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.