Abdullah: Efrîn'de direniş yükselecek

TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah, Türk devletinin soykırımcı saldırılarına karşı Efrîn'de tarihi bir direnişin olduğunu söyledi. Abdullah, Avesta Xabur ruhuyla direnişi yükseltecekleri mesajını verdi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Asya Abdullah, Türk devletinin Efrîn’deki işgalci saldırıları ve Çağın Direnişi’ne ilişkin ANHA’ya konuştu.

Türk devletinin 14 gündür Efrîn’i vahşice bombalayarak Kürt halkını soykırımdan geçirmeyi amaçladığını söyleyen Abdullah, “Efrîn Suriye topraklarının bir parçasıdır ve Efrîn’de yüz binlerce kişi var. Bugün tüm dünyanın gözleri önünde insanlık ahlakına karşı en kirli saldırı gerçekleşiyor. Efrîn bölgesi uçaklar, tanklar ve her türlü ağır silahlarla bombalanıyor. Suriye krizinin çözümü için gerçekleştirilen tüm toplantılar boşu boşuna yapılıyor. Hani çözüm, hani barış” dedi.

Abdullah, Türk devletinin Kürtlerin ve insanlığın kadim tarihine, toplumsal gerçeğine saldırdığına dikkat çekerek, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) DAİŞ çeteleri karşısında sağladığı başarıya işaret etti.

'SESSİZLİK KAN GÖLÜ OLUŞTURUYOR!'

Uluslararası toplumun ve devletlerin Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği fiziki ve kültürel soykırıma karşı sessiz kalmasına da tepki gösteren Abdullah, “Aslında gerçek şudur ki, Kürt halkının yıkım ve katliamlarla yüz yüze olması umurlarında değil. Kürtler soykırımdan geçiriliyor ve tüm dünya izliyor. Türk devletine saldırılarını durdurması için baskı yapılmalı. Eğer buna dur denilmezse, bölge haklarının yaşamı tehlike altına girer. Dur denilmezse, bu kan gölü durmayacak ve uluslararası toplumun bu sessizliği teröre destek anlamına gelir” diye belirtti.

'ÇOCUK VE KADINLARIN BEDENLERİNİ PARAMPARÇA EDİYORLAR'

“Yayımlanan videolarda çocukların, kadınların, yaşlıların Türk ordusu tarafından vahşice hedef alındığı ve paramparça oldukları görülüyor. Bu tüm insanlık için büyük bir utançtır” diyen Abdullah, Türk devletinin Efrîn’de yaşayan sivil halka ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını DAİŞ’in saldırılarına benzetti.

'HALK DİRENECEK VE İNTİKAMINI ALACAK'

Efrîn halkının 20 Ocak’tan beri tarihi bir direniş gösterdiğini söyleyen TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah, son olarak şöyle dedi: “Avesta Xabur’un fedai eylemi Efrîn direnişini zirveye taşırdı. Ve Türk devletinden bölge halkının intikamını alacağı mesajı verdi. Yüzlerce kadın direnişçi var ve hepsi mevzilerdeki yerini almış durumda. YPJ savaşçılarının Kobanê ve Reqa direnişlerinde yaptığı öncülük, örnektir. DAİŞ’in sonunu getiren savaşçılar Efrîn’de de Türk devletinin sonunu getirecek. Tüm kadınlar Türk ordusuna ağır darbe vuran Avesta Xabur, ruhuyla ve zafere olan güçlü inançlarıyla direnecektir."