Aram Amanos son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçısı Aram Amanos, Efrin’deki Şehit Refîq Şehitliği’nde düzenlenen görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

YPG savaşçısı Abdullah Hesen’ın (Aram Amanos) naaşı Efrin’den Şera ilçesindeki Metina köyüne götürüldü. Cenaze törenine binlerce kişinin yanısıra, YPG-YPJ savaşçıları, Asayiş Güçleri Üyeleri, TEV-DEM ve sivil toplum kurumları temsilcileri de hazır bulundu.

Şehitlikte düzenlenen askeri tören ardından konuşan Şehit Aileleri Dayanışma Konseyi Eşbaşkanı Xelîl Ehmed, Rojava’daki bütün kazanımların şehitlerin kanlarıyla kazanıldığını belirtti.

Şehidin kardeşi Mîlîtan Şêrawî de konuşmasında kardeşinin temiz yürekli ve güçlü iradeye sahip bir savaşçı olduğunu söyledi. Mîlîtan Şêrawî kardeşinin şahadetiyle onur duyduğunu belirterek şöyle devam etti: “Aram, Semen Tepesi’nde özgürlük bayrağını dalgalandırma umuduyla şehit düştü. Şehit Aram’ın ruhuyla kazanacak ve büyük zaferlere imza atacağız.”

Şehidin annesi Nezîra Hesen da oğlunun şahadetiyle başının dik olduğunu ifade etti ve “Çetelerin ve Türk ordusunun kirlettiği topraklarımız oğlumun ve şehitlerimizin kanlarıyla temizleniyor” dedi.

Konuşmalardan sonra şehide ait şahadet belgesi okundu ve ailesine verildi.

Törenin sonunda Şehit Aram’ın naaşı sloganlarla toprağa verildi.