Arap ve Kürt savaşçılar: Eminiz; Reqqa'yı özgürleştireceğiz!

Reqqa'yı DAİŞ çetelerinden temizleme hamlesi sürüyor. Arap ve Kürt özgürlük savaşçıları, çetelerin kendilerini durduramadığını, emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Reqqa'yı DAİŞ çetelerinden temizlemek ve zulüm altındaki halkı özgürleştirmek için başlatılan hamle sürüyor. Kenti iki ana kol üzerinden kuşatıp dış mahallelerden kent merkezine doğru yönelen özgürlük güçleri, emin adımlarla ilerleyişlerini sürdürüyor.

Reqqa merkezde ilerleyen özgürlük savaşçıları ağırlıklı olarak Arap ve Kürt savaşçılardan oluşuyor. Bunun yanında DAİŞ çetelerinden zulüm gören Kuzey Suriye'de yaşayan başka halkların savaşçıları da bu özgürleştirme hamlesinde yer alıyor. Milliyetleri farklı olsa da hedefleri bir; Reqqa halkının özgürlüğü.

Reqqa merkezine ilerleyen bu savaşçılardan Ferhat ve Osman, merkezde yaşanan savaşı ve özgürlük hamlesinin ne anlama geldiğini değerlendirdi...

'HALKI KURTARACAĞIZ'

Özgürlük savaşçılarından Osman, Arap kökenli. Reqqa'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şu an Reqqa'da özgürleştirdiğimiz mahallelerde bulunuyoruz. DAİŞ çeteleri bu topraklara çok büyük kötülük yaptı. Burada yaşayan halklara çok zulmettiler. Şimdi onların en büyük kalesini, başkentlerini özgürleştireceğiz; içindeki halkı kurtaracağız."

'DAİŞ BİZİ DURDURAMIYOR'

Aynı mevzide yer alan özgürlük savaşçısı Ferhat ise Kürt kökenli. Arap halkının yoğun olarak yaşadığı bir ortamda büyüdüğü için kendisini daha fazla Arapça ifade edeceğini söyleyerek şunları aktardı:

"Şu an Reqqa'nın mahallelerinde bulunuyoruz. Arkadaşlarımız daha ön mevzideler. DAİŞ çeteleri, ellerinde kalan son mevzi, son kent olduğu için direnmeye çalışıyor. Hem mayınlarla, hem de patlayıcı yüklü arabalarla bizi durdurmaya çalışıyor ama bu bizim ilerlememize etki etmiyor. Biz emin adımlarla ilerleyişimizi sürdüreceğiz."