'Büyük Ceng'in büyük iradesi...

Raqqa’da DAİŞ vahşeti ile "Büyük Ceng"e tutuşan QSD savaşçıları, büyük bir iradeyle insanlık için verilen savaşı şarkılarına da nakşediyor... İşte "Büyük Ceng"ten kısacık bir kesit...

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Raqqa kent merkezini DAİŞ çetelerinden temizlemek için başlattığı "Büyük Savaş" devam ederken, Suriye'deki her halk ve inançtan oluşan QSD savaşçıları, büyük bir moralle ilerlemeye devam ediyor.

"Büyük Savaş"ın 6'ıncı gününde şimdiye kadar El-Meşleb, Sebahiyê ve Romaniyê mahallelerini çetelerden temizleyen QSD savaşçıları için "yaşam ile özgür bir yaşam için ölüm" arasındaki çizgi çok daha ince.

YPG Basın Merkezi'nin yayınladığı görüntülerde yüzbinlerce sivilin yaşadığı Raqqa'yı özgürleştirmek için yola çıkan savaşçılardan bir grubun biraz sonra başlayacakları hamleye nasıl moralli bir şekilde hazırlandıklarını görülüyor.

Hamle için hazırlıklarını yapan savaşçılardan biri türküler söylerken, diğer yandan da cephede yaralanmış bir savaşçı tedavi edilmek için ambulansa taşınıyor.

Hamle hazırlığındaki savaşçının söylediği türkünün bir nakaratındaki "Ey özgürlük ömrüm sana yetmezse, tarih sana, seni ne kadar sevdiğimi söyleyecek" sözleri, QSD'nin özgürlük için verdiği savaşın nasıl bir irade ile yürütüldüğünü gösteriyor.