Cenevre görüşmelerinin 7. turu 10 Temmuz’da başlıyor

Suriye konulu Cenevre görüşmelerinin 7. turu 10 Temmuz’da başlıyor.

Suriye’deki iç savaşa siyasi çözüm arama adı altında BM öncülüğünde İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan BM bürosunda gerçekleştirilen Cenevre görüşmelerinin 7. turu 10 Temmuz’da başlıyor.

BM Suriye Özel Temsilciliği Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Cenevre görüşmelerinin 7. Turunun 10 Temmuz’da başlamasının beklendiği duyurulurken, görüşmelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konsey’inin 2015 yılında konuya ilişkin aldığı 2254 sayılı karar doğrultusunda gerçekleşeceği ifade edildi.

YENİ ANAYASA GÖRÜŞÜLECEK

Görüşmelere davet edilen grupların 9 Temmuz’da Cenevre’de olacağının ifade edildiği açıklamada, taraflarla 6. turda olduğu gibi bu görüşmelerde de yeni anayasa konusu üzerinde durulacağı belirtildi. Açıklamada, resmi görüşmelere ek olarak konuya ilişkin uzmanlarla istişarenin de yapılacağı dile getirildi.

MUSLİM: DAVET ALMADIK

Bu görüşmelere Kürtlerin gerçek temsilcilerinin de katılabileceği tartışmaları üzerine görüştüğümüz PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, görüşmelere kendilerinin de katılmasına yönelik bugüne kadar herhangi bir davet almadıklarını ifade etti.