Cizre Fırtınası bilançosu: 63 km ilerlendi, 2 kasaba kurtarıldı

Demokratik Suriye Güçleri, Deyra Zor’un kuzeyinde başlayan Cizre Fırtınası Hamlesi’nin 8 günlük bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre 14 köy ve mezra ile iki büyük kasaba DAIŞ çetelerinden özgürleştirildiği. 4 bin sivil kurtarıldı.

9 Eylül’de başlayan Cizre Fırtınası Hamlesi devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri-QSD, hamlenin 8 günlük bilançosunu açıkladı.

Bilançoda yer alan bilgiler şöyle:

“DAIŞ çetelerine karşı 09.09.2017’de başlayan Cizre Fırtınası Hamlesi devam ediyor.

Hamledeki 8 gün içerisinde güçlerimiz 63 km ilerlemiş, 14 mezra ve köy ile iki büyük kasabayı özgürleştirmiştir. Ayrıca şeker ve pamuk fabrikaları ile elektrik istasyonu özgürleştirilmiştir. 8 gün içerisinde güçlerimiz DAIŞ çeteleri ile 15 defa yüz yüze çatışmaya girmiştir.

Güçlerimiz 8 günlük çatışmalarda çok sayıda telsiz, silah ve Toyota araca el koymuştur.

Ayrıca güçlerimiz çetelerin 5 bomba yüklü aracını hedeflerine ulaşamadan patlatmıştır. Çeteler de üç bomba yüklü araçlarını hedeflerine varmadan kendileri patlatmıştır. Diğer taraftan çeteler 4 intihar saldırısı gerçekleştirmiş, ancak amaçlarına ulaşamamıştır.

Aynı zamanda 8 gün içerisinde çok sayıda çete öldürülmüş, birçoğunun cenazesi güçlerimizin eline geçmiştir. Güçlerimiz savaş bölgelerinden 4 bin sivili kurtarabilmiş ve güvenli bölgelere ulaştırmıştır.

8 günlük savaşta 8 savaşçımız şehadete ulaşmıştır.”