Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yeni aşama

Dêra Zor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ehmed Ebu Xewla, Irak sınırı yakınlarındaki Siwer bölgesine ilerlediklerini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri-QSD çatısı altındaki Dêra Zor Askeri Meclisi Cizre Fırtınası Hamlesi’nde ilerliyor. ANHA’ya konuşan Dêra Zor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ehmed Ebu Xewla, Irak sınırı yakınlarındaki stratejik bölgeyi özgürleştirme operasyonuna başladıklarını belirtti.

Birkaç saat önce Siwer bölgesini özgürleştirme operasyonuna başladıklarını söyleyen Ebu Xewla, Siwer bölgesinde ilişkin şunları söyledi: “Siwer bölgesi Irak sınırına yakın. Dêra Zor kentine yaklaşık 50 km uzaklıkta. Bu bölgede DAIŞ işgali altında olan çok sayıda köy var.”

Ebu Xewla konuşmasının devamında bölgeyi özgürleştirmekteki amaçlarının DAIŞ’in bulunduğu Dêra Zor’un büyük bir kısmı ve Cizre topraklarında kalan alanları özgürleştirmek olduğunu söyledi.

Ebu Xewla bölgenin önemine ilişkin ise şunları söyledi: “Siwer bölgesi Irak ve Suriye sınırında, ayrıca Cizre Bölgesi ile Dêra Zor bölgesi arasında yer alıyor. Amacımız birkaç gün içerisinde bu bölgeyi özgürleştirmek.”

Dêra Zor Askeri Meclisi Genel Komutanı konuşmasının sonunda bu bölgede çok sayıda sivil olduğunu belirtti ve “Bu bölgedeki siviller kaç yıldır DAIŞ çete gruplarının zulmü altında. Dêra Zor Askeri Meclisi sivilleri kurtarmak için güvenlik koridoru açmak için hareket ediyor. Fırat’ın doğusunda planımız var ve planımızı gerçekleştirmek için hareket ediyoruz” dedi.