Cizre Fırtınası şehidi 2 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Rênas Ehmed (Ceger Hesekê) ve Xelîl Dawûd (Şoreş Hesekê) savaşçısı Hesekê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi YPG savaşçılarının cenazelerini alarak Şehid Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıkıldı.

Askeri tören ardından bir konuşma yapan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Nesrîn Miri şehitlerin ailesine başsağlığı diledi ve Hesekê halkının Efrîn Direnişi’ne destek çıkmasını istedi.

Törenin devamında, YPG Komutanı Kawa Hesekê bir konuşma yaparak QSD’nin halk ve özgürlük için direnişlerini sürdüreceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İşgalci Türk devleti, Efrîn topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceğimizi iyi bilsin.”

Ayrıca PYD üyesi Şaha Sîno da söz alarak, Kuzey Suriye halkının Ortadoğu’nun özgürlüğü için büyük bedeller verdiğine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından, şehitlerin kimlik belgeleri okunarak ailelerine sunuldu. Ayrıca, 2 YPG savaşçısının sicili açıklandı. Ardından, ″Şehîd namirin″ sloganları eşliğinde özgürlük kahramanları toprağa verildi.