Dêrazor Sivil Halk Meclisi için çalışmalar başladı

Dêrazor Sivil Meclisi’nin kurulması için Hazırlık Komitesi oluşturuluyor.

Dêrazor bölgesindeki aşiretlerinin şeyh ve kanaat önderleri, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin başladığı duyurulduktan sonra sivil meclislerini kurmak için hazırlıklara başladı. Dêrazor Sivil Meclisi’nin kurulması için atılan ilk adım da açıklandı.

Dêrazor ve çevresindeki aşiretlerin şeyh, kanaat önderi ve etkili şahsiyetleri, kamuoyuna ortak bir açıklama yaptı.

Buna göre, Dêrazor Sivil Meclisi DAİŞ’ten özgürleştirilen Dêrazor bölgelerini yönetecek.

'MECLİSLER KENTLERİN YÖNETİMİNİ DEVRALACAK'

Açıklama şöyle:

“Dêrazor Askeri Meclisi ve QSD Cizre Fırtınası Hamlesi’ni başlattı. Bu adım, Dêrazor’un DAIŞ çete gruplarından özgürleştirilmesinin ilk aşamasıdır. Çeteler, bölge topraklarında birçok talan, yıkım gerçekleştirdi. Bölge halkını göçertti. Bununla birlikte Dêrazor halkı iktidar rejimlerinden çok acılar çekti, eziyetler gördü. Dêrazor halkı en temel haklarından bile mahrum bırakılmışlardı. Bereketli yeraltı kaynaklarına rağmen bölge halkı fakir, Fırat Nehri’nin bölge topraklarından akıp gitmesine rağmen halk susuz.

Bu temelde bölge aşiretlerinin şeyhleri ve kanaat önderleri olarak Dêrazor Sivil Meclisi’nin kurulması için Hazırlık Komitesini oluşturmak üzere ilk adımı atmış bulunmaktayız. Kurulacak olan meclis de DAİŞ’in elinden özgürleştirilen diğer kentlerin meclisleri gibi olacaktır ki, o meclisler özgürleştirilmiş kentlerinin yönetimi devralmıştı.

ÇAĞRI

Hazırlık Komitesinde yer alan Dêrazor aşiretlerinin kanaat önderleri, QSD Güçleri’nin başlatmış olduğu Cizre Fırtınası Hamlesi’ne destek veriyor. Bizler, onları umutlarımızı ve hayallerimizi gerçekleştirecek olan ve göçmenlerin de geri dönüşlerini sağlayacak olan güçler olarak görüyoruz. Dêrazor’un ülkesi için yüreği yanık tüm gençlerine, aşiretlerine ve köylerine QSD’ye katılma ve teröre karşı savaşta yer alma çağrısı yapıyoruz. Aynı zamanda bölgenin tüm kanaat önderlerinin çalışmalara katılacağını umuyoruz. Çünkü onlar onur sahibidir ve tüm güçleriyle bu güce katılacaklar ve kendilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerdir. Ayrıca tüm siyasi, kültürel ve toplumsal kurumlardan beklentimiz, Dêrazor’u Özgürleştirme Hamlesi’nde en iyi biçimde yardımcı olmalarıdır."