Dirbêsiyê halkı işgalcilere karşı yürüdü

Rojava’nın Dirbêsiyê kentinde Türk devletinin işgal saldırılarına karşı bir protesto yürüyüşü gerçekleşti.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı alanlara akan Dirbêsiyêli halk birlik çağrısında bulundu.

Eyleme Kongreya Star ve Devrimci Gençlik Örgütü öncülük etti. Aralarında öğretmen ve öğrencilerin olduğu binlerce kişi eyleme katıldı.

Savaşta bir oğlunu kaybeden anne Henna Mıhammed, “QSD güçleri bizim asıl gücümüzdür, topraklarımızı asla bırakmayacağız” dedi.

Eyleme katılan anne, “Bugün bizler askeri gücümüz olan QSD güçlerimize destek için buradayız. Bizler hiçbir zaman topraklarımızı bırakmayacağız. Bizler bugüne kadar Dirbêsiyê topraklarımızı bırakmadık ve bir ölüm olacaksa da kendi topraklarımız üzerinde ölürüz. Başka topraklarda yaşamak istemiyoruz” diye ekledi.

Yürüyüşe katılan Ferhat isimli Devrimci Gençlik üyesi genç, “Mevcut saldırılara karşı gençlik örgütü olarak seferberlik çağrısında bulunmuştuk ve bu çağrıyı duyup çete gruplarına karşı topraklarımızı korumak için Rojava’ya gelmiş olan gençlerimizi bir kez daha selamlıyorum” diye konuştu.

Gençlik örgütü üyesi devamla şu ifadeleri kullandı: “Gençlik üyeleri olarak cephedeki yerimizi aldık ve kimi yerlerde de almaya devam ediyoruz. Ve Türk devleti ve çetelerine diyorum ki; ne yaparsanız yapın, 40-45 yıldır bizleri bitiremediniz bitiremeyeceksiniz de. Bizler hiçbir zaman korkmadık ve direnmeye devam edeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve boyun eğmeyeceğiz. Bizler Önder Apo’nun fikir ve felsefesi ışığında yaşamı inşa ettik yaşıyoruz. Kimse bizi bundan vazgeçiremez. Serêkaniyê’de de gelişmiş bütün teknolojik silahlara karşı halk olarak direnmekteyiz” diye belirtti.

Yürüyüş “Bijî berxwedana QSD”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları ve kadınların zılgıtları eşliğinde son buldu.