Dirbesiyêliler: Toprak onurdur, topraklarımızı terk etmeyeceğiz!

Dirbesiyê halkı, AKP/MHP faşist iktidarının işgal saldırılarından korkmadıklarını belirterek, toprağın onur olduğunu, son nefeslerine kadar onur direnişini sürdüreceklerini söyledi.

Farklı kesimler ve inançlardan halkın bir arada yaşadığı Dirbesiyê, halkların kardeşliğinin harmanlandığı bir şehir. Bugüne kadar binlerce şehidine ev sahipliği eden bu şehir bugün yine direnen halk gerçekliğinin bir anıtı olarak gözler önünde duruyor.  

YPG-YPJ BAŞARACAK VE KAZANACAĞIZ

Dirbesiyê’li bir Kürt olan Mehmud Şex Hesan, “Kürt halkı olarak zorlu süreçlerden geçmekteyiz. Bugün böylesi bir süreçten geçiyorken dışarıdan da birçok destek almaktayız. Erdoğan’a karşı Kürt halkı olarak kaybetmedik ve bunun kanıtı da bizlere karşı yasaklı olan kimyasallar kullanmasından bellidir. Halklarımızın ortak gücüyle bu zorlukları da atlatacağız inşallah. Verdiğimiz şehitler ve Erdoğan’ın saldırılarının yanı sıra aslında olumlu bir durum da gelişti. Kürt halkı birlik olduğunu ortaya koydu. Doğrudur çocuklarımız şehit düşürüyorlar ama halkları bitiremezler. Bilindiği gibi bir kızımız onların eline esir düştü ve bu İslamiyet’e sığacak bir şey değil. İslamiyet’te esire böyle yaklaşılmaz bunlar elindeki esirlere işkenceler yapıyorlar. Bizler çocuklarımızdan oluşan YPG-YPJ ile beraber başaracak ve kazanacağız” dedi.

TOPRAKLARIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ

İsra Ferhan ise şunları dile getirdi: “Dirbesiyê şehrinde yaşayan bir anneyim. Buradan Erdoğan’a seslenmek istiyorum ve diyorum ki senden, top ve tüfeklerinden korkmuyoruz. Bizler son damla kanımız kalıncaya dek şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz. Bizler zılgıtlarla şehitlerimizi toprağa vermekteyiz. Erdoğan ve çeteleri bizlerden ne istiyor ve evlerimizi talan ediyor?  Serêkaniyê’de de gördüğümüz gibi malımızı mülkümüzü talan ediyor ve bizlerin göç etmesini istiyor. Biz anneler savaşan bütün çocuklarımızın destekçisiyiz ve onlara güveniyoruz. Bugünde yine topraklarını savunan gençlerimizi uğurlamaya geldik ve sözümüzü yineliyoruz bizler topraklarımızı bırakmayacak ve direneceğiz” dedi ve zılgıtlarıyla direnişi ve şehitlerini selamladı.

ONURUMUZ İÇİN KANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

İşgal saldırılarını kınayan PDKS Üyesi İbrahim Eli Huso da, “Türk devletinin biz Kürtler üzerinde yürüttüğü kirli oyunlarını ve Erdoğan’ın saldırılarını kınıyorum. Bu savaşta direnirken aynı zamanda şehitlerimizi de uğurluyoruz. Bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Şu anda yaptığımız her şey topraklarımız içindir. Bu topraklar onurumuzdur ve onurumuz için kanımızı vermeye hazırız. Bütün devletlere de sesleniyoruz diyoruz ki; Kürtleri soykırımdan geçirmek istiyorlar bu çığlığımızı duysunlar artık” diye konuştu.

SON NEFESİMİZE KADAR DİRENECEĞİZ

Dirbesiyê şehrinde öz savunmasını yapan Fehed Cemil Hemi topraklarını savunmaktan gururu duyduğunu belirterek şunları ifade etti: “ Bizler burada halkımızın güvenliğini sağlıyor ve topraklarımızı savunuyoruz. Şehitlerimize sahip çıkıyoruz ve bu toprakları terk etmeyeceğiz. Bu topraklar bizim vatanımız ve bizler gerçek sahipleri olarak bırakmayacağız. Bizler sivil halkız, asker değiliz ama halk olarak son nefesimize kadar direneceğiz. Erdoğan asla bu toprakları bırakacağımızı düşünmesin onun top ve tüfeklerinden asla korkmadık ve korkmayacağız. Kimseye boyun eğmedik, bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Bütün dünya artık duysun ki Türk devleti Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyor. Artık gözlerini kapatmasınlar bu zulme ve sesimize ses olsunlar.”