Direnişin kalesi Efrîn’de 14’üncü günde neler yaşandı?

İki haftayı geride bırakan Çağın Direnişi Kürdistan’dan dünya halklarına, sömürgeciliğe karşı özgürlüğün zaferini müjdeliyor. Direnişin 14’üncü gününde yaşananları derledik…

Direnişin kalesi Efrîn’de AKP/DAİŞ faşizmine karşı mücadele 14’üncü günde tüm görkemiyle devam ediyor. Yediden yetmişe tüm Efrînlilerin Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile birlikte Türk ordusu ve El Kaide/DAİŞ çetelerine karşı verdikleri mücadele faşizmin kaçınılmaz sonunu her geçen gün biraz daha yakınlaştırıyor. İki haftasını tamamlayan Çağın Direnişi Kürdistan’dan dünya halklarına, sömürgeciliğe karşı özgürlüğün zaferini müjdeliyor.

KATLİAMLARI 'ZAFER' DİYE PAZARLIYORLAR

Başta kadın, çocuk ve yaşlılar olmak üzere halkı hedef alarak gerçekleştirdiği katliamları "sahte zaferler" olarak pazarlayan işgalci Türk ordusu ve DAİŞ/El Kaide devşirmesi ÖSO çeteleri, bugün de Roco, Bilbile, Cindirese ve diğer bölgelere havadan ve karadan saldırı gerçekleştirdi. QSD savaşçıları ise bu saldırılara çeteleri araçları içerisinde vurarak yanıt verdi. Roca’da düzenlenen eylemin sonucunda biri çetebaşı olmak üzere 4 çete öldürüldü. Direnişin kalesi Efrîn’de AKP/DAİŞ faşizmine karşı mücadele 14’üncü günde yaşananlar ise şöyle:

RACO

Sabah saatlerinde DAİŞ işbirlikçisi Türk Devleti tarafından bombalanan Raco’da bulunan Kevirê Ker çevresinde QSD savaşçıları işgalci güçlere ait bir askeri aracı hedef aldı. Araç tamamen imha edildi. Türk ordusu ve ona bağlı çeteler ile QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda ise, El Kaide’ye bağlı Şuhade Bedir Tugayı çetebaşının aralarında olduğu 4 çete öldürüldü.

CİNDİRESE

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ/El Kaide devşirmesi ÖSO çetelerinin günlerdir her türlü ağır silahı kullanmasına rağmen QSD savaşçılarının direnişi karşısında bozguna uğradıkları Cindirese ilçe merkezi obüs ve havan toplarıyla bombalandı.

BİLBİLE

Günlerdir havadan ve karadan düzenlenen işgal saldırılarına karşı direnişin kalesine dönen Bilbile ilçesinde bugün de Erdoğan/DAİŞ faşizmine geçit verilmedi. İlçede QSD savaşçıları ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

ŞİYE

Çetelerin Raco ve Bilbile’de aldığı darbelerin ardından bir eylemde Şiye ilçesinde düzenlendi. Şiye ilçesine bağlı Xelil köyü çevresinde işgalci Türk ordusu ve çetelerini hedef alan QSD savaşçılara 2 zırhlı araç ve bir pikap imha etti.

EFRİN’DE KATLEDİLEN SİVİLLERİN SAYISI 127’YE YÜKSELDİ

Avrîn hastanesi yönetimi adına açıklama yapan Dr. Ciwan Mihemed, işgalci Türk devletinin 20 Ocak gününde başlayan Efrîn saldırıları sonucu şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 127 sivilin katledildiğini, 168 sivilin de yaralandığını belirtti. Avrin hastanesi yönetimi dün yapmış olduğu açıklamada 104 sivilin şehit düştüğünü, 156 sivilin de yaralandığını kamuoyuna duyurmuştu.

KJK’DEN 3 ŞUBAT EFRÎN EYLEMİNE KATILIM ÇAĞRISI

KJK, 3 Şubat’ta Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok merkezinde gerçekleştirilecek olan Efrîn eylemlerine güçlü katılım çağırısı yaptı. Efrîn direnişinin halkların direnişi, özgürlük direnişi olduğunu belirten KJK, "Tüm dünya kadınlarını, halkımızı, dostlarımızı, özgürlük ve demokrasi güçlerini 3 Şubat’ta gerçekleşen eylemliliklere katılmaya çağırıyoruz” dedi.

AVESTA: ERDOĞAN DİKTATÖRLÜĞÜNÜN KAÇINILMAZ SONU YENİLGİDİR

KCK Başkanlık Konsey Üyesi Sozdar Avesta, Çira TV'de yayınlanan özel programda Delîla Axîn'in sorunlarını yanıtladı.

Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik 14’üncü gününde devam eden saldırılarını değerlendiren Avesta, “Efrîn'e saldırmadan önce içeride ve dışarıda tüm hazırlıklarını yapan Türk Devleti, yoğun bombardımanın ardından tüm alanı işgal edebileceğini düşündü. 3 saatte gireceğiz, diyen Türk devleti, tam 14 gündür uçaklarla vuruyor. Erdoğan ve MHP diktatörlüğüne karşı kazanan YPG, YPJ, QSD ve Efrîn halkı oldu. Çünkü Efrîn, toprağına, değerlerine bağlı yurtsever ve öz değerleri için kendini feda edebilecek bir duruşa sahiptir. Öz örgütlülüğü, öz iradesi ve öz savunmasıyla direnen bir halk karşısında Erdoğan diktatörlüğünün yaşayacağı kaçınılmaz son, yenilgidir” dedi.

QSD SAVAŞÇILARININ CEPHEYE GİDİŞ ANLARI ANF KAMERASINDA

Türk Devleti'nin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı Efrînliler ve QSD savaşçıları büyük bir direniş sergiliyor. Savaşçılar ve halkın, savaşa hazırlığı kameralarımıza böyle yansıdı…