Efrîn’de Öcalan’a özgürlük için eylem

Efrîn’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi ile bir eylem düzenlendi.

Efrîn Kantonunda Kongreya Star’ın öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto amaçlı yürüyüş organize etti. Yürüyüşe binlerce kişinin yanı sıra kantonda bulunan kurumların üyeleri de eşlik etti.

Newroz kavşağında başlayan yürüyüş, kentin ana caddelerine kadar devam etti. Protestocular, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile TEV-DEM, Kongreya Star, YPG/YPJ bayraklarını ve Öcalan’a uygulanan tecridi lanetleyen pankartlar açarak yürüdü.

Şehitlik meydanında mitinge dönüşen protestoda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin üzerinden kaldırılmasına ilişkin, Türk devletinin baskılarını lanetleyen sloganlar atıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Kongreya Star Yönetimi Fatme Silêman bir konuşma yaparak şunları ifade etti: “Biz Rojava kadınları olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan fiziki tecridi kınıyoruz. Onun fikir ve felsefesi ile bu konuma geldik. Bu nedenledir ki; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz.”

Kongreya Star Üyesi Zeyneb Hac ise, Efrîn Kantonu kadınları olarak Öcalan’a uygulanan tecridi protesto eylemlerini sürdüreceklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Türk devleti insanlık dışı uygulamaları devam ettirse de Kürt halkının iradesine engel olamaz. Uluslararası toplum Türk devletinin baskılarının önüne geçmeli.”

Eylem sloganlarla sona erdi.