Efrin’de bir günlük bilanço: Çok sayıda asker ve çete öldürüldü

Efrîn’de dün geceden bu yana yaşanan çatışmaların bilançosunu açıklayan QSD, çok sayıda asker ve çetenin öldürüldüğünü, çok sayıda cephanenin de ele geçirildiğini belirtti.

QSD, Efrin’de yürütülen Çağın Direnişi’nin bir günlük bilançosunu açıkladı.

Bilanço şöyle:

CINDIRES

İşgalci Türk ordusu dün gece Cindires bölgesi merkezi ve Hemam köyüne sabah saatlerine dek top atışı yaptı. Ardından Türk ordusu bir kez daha Cindires merkezine top atışı yaptı. Ayrıca bölgede keşif uçakları gezdi. Saat 10.30’da Türk ordusu bir kez daha Cindires merkezinin batı mahallelerine top atışı yaptı.

ŞERA

Şera cephesinde işgalci Türk ordusunu takibe alan güçlerimiz ağır silahlarla hedef aldı. Eylem sonucunda işgalcilerin ölü ve yaralıları oldu. Ayrıca işgalci Türk ordusu Dirsewan, Erebweran, Baflun Tepesi, Vilat El Qadi alanlarına aralıksız top atışları yaptı.

BİLBİLE

İşgalci Türk ordusu ve El Kaide teröristleri ağır silahlar ve savaş uçaklarıyla Bilbile cephesine saldırdı ve bu alanda biraz ilerledi. Güçlerimiz işgalcilere anında karşılık verdi ve bölgede yaşanan çatışmalar sabaha dek sürdü. Ardından işgalci ordu ve çeteleri ağır silahlar ve uçaklarla bir kez daha bölgeye saldırdı. Alanda aralıklarla çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda çok sayıda asker ve çete öldürüldü, çok sayıda askeri malzeme de imha edildi.

ŞİYE

İşgalci Türk ordusu 23.00-02.00 saatleri arasında Şiye’ye top atışları yaptı. Güçlerimiz gerçekleştirdiği eylemde Türk ordusu ve El Kaide çetelerine ait iki panzer ve bir askeri aracı imha etti.

MABATA

Güçlerimiz işgalci Türk ordusu ve El Kaide örgütüne eylem gerçekleştirdi, 2 Türk askeri öldürüldü.

RACO

Türk ordusu ve El Kaide Elibizka ve Mosaka köylerine top atışları yaptı. Ayrıca Türk savaş uçakları saat 09.00’da Raco bölgesini bombaladı. Ardından Türk ordusu bir kez daha bölgeye top atışı gerçekleştirdi. Aynı zamanda işgalci Türk ordusu savaş uçakları Cobana köyü etrafındaki dağları bombaladı. Güçlerimiz Raco bölgesinde işgalcilere karşılık verdi, Şuhade Bedir Tugayı çete başının da aralarında bulunduğu 4 çete öldürüldü.

Kevire Ker Tepesi çevresinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve El Kaide örgütü arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalardan sonra işgalci güçler geri çekilmek zorunda kaldı. Ayrıca Kevire Ker Tepesi çevresinde YPJ savaşçıları eylem gerçekleştirerek bir askeri aracı imha etti.

MEYDANKE

Alandaki tüm köyler aralıksız bombalandı.

ŞEHBA

Güçlerimiz işgalci Türk ordusu ve El Kaide örgütünün Mari’deki üç noktasını ağır silahlarla hedef aldı. Ayrıca güçlerimiz Kilcibrin köyü çevresinde de işgalcilerin 4 noktasını hedef aldı. Şehba Barajı çevresinde de güçlerimiz ve işgalci Türk ordusu arasında ağır silahlarla çatışma yaşandı.”