Efrin’de çete saldırıları püskürtüldü

YPG savaşçıları, Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı köylere yönelik El-Nusra ve Ehrar El-Şam çete guruplarının saldırılarını püskürttü. Çatışmalarda 35 çete öldürüldü.

Cebhet El-Nusra ve Ehrar El-Şam çete gurupları, füze ve ağır silahlarla Efrin’in Şêrawa ilçesine bağlı köyleri bombaladı. Bombardıman sonucunda halka ait yerleşim alanlarında maddi hasar meydana geldi. YPG/YPJ savaşçıları da çetelerin saldırılarına karşılık vererek saldırıları püskürttü.

El-Nusra ve Ehrar El-Şam çete gurupları yaklaşık bir haftadır Semane Kalesi’nden Efrin Kantonu’na bağlı köylere saldırıyor ve kantona saldırıları için bölgeye cephane sevkiyatı yapıyor. Çeteler Şêrawa ilçesinin Basûfanê, Başmire, Birc Silêman ve Beiyê Fafirtîn köyleri ve Cindêrise bağlı Celeme, Şehid Şilan ve Baz tepelerini bombaladı.

Çetelerin bombardımanında sivillerin yerleşim alanlarında maddi hasar oluştu ve Basûfanê köyünde 2 hektarlık buğday tarlası da yandı.

35 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

YPG/YPJ savaşçıları çetelerin saldırılarına karşı sessiz kalmayarak misilleme eylemleri gerçekleştirdi. Misilleme eylemlerinde 35 çete öldürüldü, çok sayıda silah ve cephane savaşçıların eline geçti.