Efrîn’de son 24 saatte onlarca çete öldürüldü

Son 24 saatte yaşanan çatışmaların bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, onlarca Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını açıkladı. İşgalci Türk ordusuna ait doçka yüklü bir araç da imha edildi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin bilgileri paylaştı.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“BİLBİLÊ

Dün saat 16.00’da işgalciler Qestel Xidriya köyüne saldırdı. Güçlerimiz saldırganların bir tankını füze ile hedef alarak imha etti. Eylemin görüntüleri yayınlandı.

Şexorze köyünde çok sayıda işgalci ordu askeri ve terörist savaşçılarımız tarafından öldürüldü. Savaşçılarımız 27 Türk askerinin öldürüldüğünü ve onlarca askerin de yaralandığını tespit etti. Ayrıca onlarca terörist de öldürüldü ve işgalci güçler cenazeleri Kilis ve Reyhanlı’ya taşıdı.

Bu sabah saatlerinde işgalci güçler Kotana köyüne ağır silahlarla saldırdı, halka ait mülklerde hasar meydana geldi.

RACO

Elbizke köyünde savaşçılarımız ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Savaşçılarımız dün saat 16.00’da işgalcilere ait bir tankı imha etti.

Bugün saat 09.00’da Kevire Ker cephesinde ilerleme girişiminde bulunan işgalciler savaşçılarımızın müdahalesiyle karşılaştı. Alanda yaşanan şiddetli çatışmalar hala sürüyor. Burada savaşçılarımızın gerçekleştirdiği eylemde 7 Türk askeri öldürüldü. Ayrıca işgalci güçler ağır silahlarla Raco merkezini hedef aldı. Moseka ve Hopka köylerine de sabah saatlerinde top atışları yapıldı.

Bugün saat 13.00’te işgalci Türk ordusu ve terörist gruplar Cela ve Çeqmeqa köylerine ağır silahlarla saldırdı. Saldırılar hala devam ediyor.

ŞİYÊ

Dün akşam saatlerinden bu yana ilçede bulunan tüm cephelere ağır silahlar ile saldırı gerçekleştiriliyor. Bu saldırılar Efrîn’e yönelik saldırıların gerçekleştiği ilk günden bugüne kadarki en ağır saldırılar oluyor.

Xelil Gulko köyü civarında Türk ordusuna ait doçkalı bir aracı hedef alarak imha etti. Bölgede 11 asker öldürüldü. Bu aracın imha edilişi görüntülerle belgelendi.

CİNDİRÊS

Hemam köyü civarından ilerleme girişimleri sonuçsuz kalan Türk devleti, bu sefer de Hemam ile Aşka köyleri arasındaki Beyreqdar dağı civarından ilerleme girişimlerine başladı. Burada da güçlerimizin direnişi ile karşılaşan Türk ordusu ilerleme kaydedemedi. Bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

ŞERA

Güçlerimiz buradan ilerleme girişiminde bulunan işgalci orduyu hedef almış ve 6 asker öldürülmüştür.

EZAZ

Güçlerimiz saldırganların bölgede ağır silahlarla hareket içerisinde olan grubu hedef aldı ve isabetle vurdu.”