Efrîn'deki Hristiyanlardan çağrı

Suriye iç savaşıyla birlikte Efrîn'e sığınan ve 6 yıldır burada inançlarına göre özgürce yaşayan Hristiyan cemaati, tüm Hristiyanları ve inançlı insanları işgale karşı çıkmaya çağırdı.

Türk ordusu ve bünyesindeki DAİŞ ile El Nusra türevi çetelerinin gerçeğini en iyi bilen kesimlerden biri de iç savaşın başlamasıyla birlikte Halep’ten kaçarak Efrîn’e sığınan ve yaşamını burada kuran Hristiyan Kürtlerdir. 6 yıldır Efrîn’de yaşayan Hristiyan Kürtler, kendilerine kucak açan Efrîn’i ne pahasına olursa olsun yalnız bırakmamakta kararlı. Diyar, Efrîn’deki Kürt Hristiyan Kilisesi rahibi ve sorumlusu. Rahip Diyar, işgal girişimini ve Türkiye'deki Hristiyan cemaatlerin işgali destekleyen açıklamalar yapmak zorunda bırakılmasını değerlendirdi.

HEPİMİZ EFRÎN'DE KALACAĞIZ

Rahip Diyar, Hristiyan inancına bağlı 500 Kürt aile olarak 6 yıldır Efrîn’de yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Biz Halep savaşının başında Efrîn’e göç ettik. Efrîn’de yaptık, hiçbir baskı ve zorlama görmedik. Efrîn yönetimi birçok şeyde yanımızdaydı ve yardımcı oldu. Köylere gidiyorduk, çünkü bizim gibi Hristiyan insanlar köylerde de yaşıyordu. Birlikte coşku içinde ve mutlu bir biçimde yaşıyorduk. Efrîn'de hiçbir zaman daralma yaşamadık. İnanç işlerimizi, ibadetlerimizi 6 yıldır burada Şivane Qanç (İyi Çobanlar) Kilisesi’nde yapıyoruz. Efrîn’de yaşayan Hristiyanlar olarak işgal girişimini kınıyoruz ve karşı duruyoruz. Efrîn'deki Hristiyanlar olarak bu saldırılara karşı kardeşlerimizle birlikteyiz."

KİLİSEMİZİ AÇIK TUTUYORUZ

Kiliselerini açık tutup ibadetlerine devam ettiklerini kaydeden Rahip Diyar, Erdoğan’ın uçaklarından korkmadıklarını vurgulayarak, "Kapımız her inanca ve her halka da açıktır. İnançlı insanlar olarak hiçbir zaman savaş istemiyoruz. İsa Mesih bize, 'Savaşınız insanla değil, kötü ruhlarla, kötü işler yapanlarladır' diyor" şeklinde konuştu.

DUALARINIZ EFRÎN İÇİN OLSUN

Türk ordusunun Efrîn Kantonu’nun her yerindeki sivilleri; yaşlıları, kadınları, çocukları vurduğunu hatırlatan Rahip Diyar, Türkiye’deki ve dünyanın her yerindeki inançlı insanlara seslendi: "Efrîn Kantonu’nun yanında durun. Dualarınız, namazlarınız, ayinleriniz ve ibadetleriniz Efrîn için olsun."

ÖNCE HRİSTİYANLARI YOK EDER

İskenderun’da Türk bayrağı açan o kiliseye ve Türk işgaline cevaz veren Türkiye'deki diğer cemaatlere bir mesaj göndermek istediğini ifade eden Rahip Diyar, "Biz ne yaptık da Erdoğan bize saldırıyor? Bu halk, bu saldırıyı hak edecek hiçbir şey yapmadı. Eğer bu çeteler Efrîn'e girerse her şeyden önce Hristiyanları öldürecekler. Kız ve erkek kardeşlerinizi öldürecekler. Türkiye'deki Hristiyan kardeşlerimize sesleniyorum; o destekledikleriniz her şeyden önce kilisemize saldıracaklar, talan edecekler. Bu da kutsal tanrımızın isteği değil. Bizim sizden istediğimiz; Erdoğan’ı destekleme yanlışını bırakıp bu savaşın karşısında durarak, bizim yanımızda olmanız" şeklinde konuştu.