Efrin’deki partilerden işgal saldırılarına ortak tepki

Efrîn’deki siyasi partiler ortak açıklama ile Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek, saldırılarla terör örgütlerinin ömrünün uzatılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Efrîn’deki siyasi partiler, Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrîn’e yönelik saldırılarına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Efrîn Yasama Meclisi binası önünde gerçekleştirilen açıklamayı Reşit Şeban okudu.

Türk devletinin 20 Ocak tarihinden bu yana Efrîn’e barbarca saldırdığı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Türk devleti saldırılarında her türlü hava, kara ve ağır silahlarını köy ve şehir merkezlerine yönelik sivil ayrımı yapmaksızın kullanmaktadır. Yapılan saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce sivil katledildi. Saldırılarda ayrıca kentin alt yapısı, okul, ev, iş yerleri, tarihi mekânlar ve Meydankê Barajı büyük zarar gördü. Tüm bu saldırılar uluslararası kanunlara rağmen gerçekleştirilirken, şu ana kadar uluslararası toplum bu saldırılara karşı sessizliğini sürdürmektedir.

Bölgedeki terörist grupların QSD savaşçılarından ağır darbe alması sonrası uluslararası güçler Suriye’deki savaşın çözümü için girişimlere başladı. Türk devletinin saldırıları da tam da bu dönemde başladı.

Türk devletinin Efrîn ve YPG/YPJ/QSD güçlerine yönelik saldırıları, DAIŞ ve Cephet El-Nusra gibi terör örgütlerinin ömrünü uzatmayı, aynı zamanda Kürtlerin Kuzey Suriye’deki rol ve varlıklarını yok etmeyi amaçlamaktadır. Bu saldırılar ile bölgenin demografik yapısını değiştirme de amaçlanmaktadır. Yine bölgede yaşayan halkları birbirine düşürmek amaçlanmaktadır. Bu saldırılar ile Suriye toprakları işgal edilmek istenmektedir. Suriye hükümeti de bu saldırılar karşısında harekete geçmelidir.

Tüm Suriye halklarına yönelik olarak gördüğümüz Efrîn’e yönelik bu saldırılarını kınıyoruz. Rusya ve Amerika başta olmak üzere tüm uluslararası kamuoyuna Türk devletinin bu barbarca saldırılarının durdurulması için görev ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. İnsan hak ve hukukunu koruyan tüm kurumlara da Efrîn’de bir insanlık felaketinin yaşanmaması için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz.

İmzalayan partiler:

Partiya Demokratîk a Kurd li Sûriyê (El-Partî)

Partiya Demokratîk a Pêşverû ya Kurd li Sûriyê

Partiya Demokratîk a Kura a Sûriyê

Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD)

Partiya Yekîtiya Demokratîk a Kurd a Sûriyê(Yekîtî)

Navenda Têkiliyan a Dîplomasî ya TEV-DEM- Efrîn

Hevgirtyina Niştimanî ya Demokratîk”