Efrîn, Ezaz ve Mare’de 8 çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri savaşçıları tarafından, Ezaz, Mare ve Efrin'de işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 8 çete öldürüldü.



Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), Ezaz, Mare yanı sıra Efrin bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplara yönelik güçleri tarafından bir dizi etkili eylem gerçekleştirildiğini duyurdu.

HRE açıklamasında eylemlere ilişkin şu ayrıntılar paylaşıldı:

"4 Eylül tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Kilbîn köyünde işgalci Türk ordusu güdümündeki El Cebha El-Şamiye isimli çete grubuna ait mevzi ve barınaklara yönelik birliklerimiz tarafından etkili bir eylem düzenlenmiştir. Eylem de El Cebha El-Şamiyê isimli çete grubuna bağlı mevzi ve barınaklar imha edilirken, 2 çete öldürülmüş, 4’ü de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 askeri araç darbelenmiş, 1 AK-47 piyade tüfeği, 1 gece görüş dürbünü, 1 telsiz, 1 telefon ve 1 hücum yeleği ele geçirilmiştir.

5 Eylül tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Kebaşîn köyünde işgalci Türk ordusu güdümündeki bir grup teröriste yönelik birliklerimiz tarafından düzenlenen etkili eylemde 4 işgalci çete öldürülürken, 1 AK-47 piyade tüfeği ve 1 gece görüş dürbünü ele geçirilmiştir.

5 Eylül Tarihinde Şêrawa ilçesine bağlı Basûtê köyü yol güzergahında 5. Tugay isimli çete grubuna ait bir askeri araca yönelik birliklerimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Eylemde 1 araç tahrip edilirken grubun sözde sorumlusu Said Faris’in de aralarında bulunduğu araç içerisindeki 2 işgalci çete yaralanmıştır.

Aynı Tarihte Mare bölgesine bağlı Tiwêhînê köyü civarında işgalci Türk ordusu güdümündeki çetelere ait mevzi ve barınaklara yönelik birliklerimizce ferdi silahlarla etkili bir eylem düzenlenmiştir. Eylemde işgalcilere ait mevzi ve barınaklar imha edilirken, 2 işgalci çete öldürülmüştür.